Ymer och Sverige fixade det

Elias Ymer och Sverige vann över Martin Pedersen och Danmark med 7-6 (7-3), 7-6 (10-8), 4-6, 7-5 på tre timmar och en kvart.

Båda spelarna kände på varandra under första set fram till ett dubbelfel av Pedersen vid ställningen 5-4 och 30 lika. 
Poängen som följde kändes som att Ymer "hade" men som rann honom ur händerna. En smash från dansken utjämnar. Setet r till tiebreak. Minnet från i fredag då Ymers första set mot Frederik Nielsen också gick till tiebreak gör sig påmind. Precis som då tar Ymer tag i taktpinnen ordentligt. Via ett dubbelfel och en poäng djupt i nät från Pedersen går svensken upp till 5-1. En tappad serve bekommer inte Elias som går fram till 6-3 och fyra svenska setbollar.  Samma siffror som o fredags med andra ord... Någon mer likhet blir det inte, Ymer på väg fram mot nät på nästa poäng avslutar iskallt med en stoppboll. Dryga 45 minuter tog det.

Andra set får en annan skepnad. Ymer tappar sin serve i det åttonde gamet till 3-5. Pedersen kan då serva hem setet men misslyckas med det. På den femte breakbollar lägger dansken bollen i nät och 4-5. Även andra set till tiebreak. Det blir ingen riktig struktur här, spelarna bryter varandra ett par gånger. Vid 6-5 via en dansk bred retur skaffar sig Ymer setboll. Två starka danska servar ger dansk setboll. Ymer räddar den. Tappar dock sin nästa serve när Pedersen går på returen, vilket ger dansk setboll nummer två och dessutom egen serve. Vad svarar Ymer med på detta? Jo, han bryter dansken och dessutom två gånger om, vilket ger svensk setboll nummer två och egen serve. Pedersen i nät och svenskt 2-0 i set. Knappt en timma tog andra set. 

Tredje set inleds med att Ymer tappar sin serve omgående. Hm har chans att bryta tillbaka till 3 lika men icke. En bred svensk forehandretur på andra setbollen gör slut på setet, 4-6 på dryga halvtimmen. Ymer ser trött ut, verkar vara nervös, spänd. 

I fjärde sets första game får vi se en upprepning. Ymer tappar sitt första servegame. Detta efter att huvuddomaren korrigerat linjedomarens beslut med Pedersens serveretur på sidlinjen. Räddad breakboll fram till 0-3 gör att det "bara" är ett break upp. Ymer är mer och mer stillastående, ser rädd ut på banan. Känslan är att matchen håller på att "rinna honom ur händerna". 
Otippat hittar en svensk breakboll dit vid 3-4. En dansk stabil serve gör att den försvinner lika snabbt som den kom.
Vid ställning 4-5 kan Pedersen serva hem fjärde set. Via boll i nät av Ymer blir det 40-30, dansk setboll. En boll på sidlinjen gör att den räddas. En backhandkross senare blir till ny dansk setboll. En dansk forehand rakt ut räddar även den. Svensk retur på nästa serve och långt danskt svar ger, helt plötsligt, en svensk breakboll. En rak backhandretur på den ger oss 5 lika. Ymer räddar två setbollar och är ikapp. 
En rak svensk forehand ger 6-5. Som från ingenstans måste nu dansken hålla sin serve för att inte förlora matchen, vilken scenförändring. 
Det blir diskussioner på första poängen, om den var rätt eller inte. Refereen kallas in. Sverige får poängen, 0-15. En dansk raksträcka ger oss 0-30. Dansk poäng till 15-30, men Ymer och Sverige är två poäng från en fantastisk upphämtning. I nät av dansken ger 15-40 och två matchbollar. Duell följer som avslutas med en bred dansk boll ger 7-5.  
Det blir ett stort kramkalas på banan, spelare och ledare gör vågen. En euforisk stämning infinner sig. Sverige har för sjätte gången i historien vänt ett underläge på 0-2 till seger i Davis Cup.

Detta innebär att Sverige är kvar i zon 1, Europa/Afrika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0