Året börjar i Melbourne

Det är dags för årets första Grand Slam. Platsen är Melbourne i Australien.

I dubbel har vi två med. Robban Lindstedt i par med rumänen Horia Tecau. De är sjundeseedade och möter i sin första match Andreas Siljeström/Igor Zelenay från Slovakien.

I singel finns inte någon svensk representant med. Det har inte hänt på 32 år, 1980. Andra mer minnesvärda år är 1988 då vi hade hela 11 stycken herrar med. Detta år vann en viss Mats Wilander mot Pat Cash med 8-6 i femte avgörande set. Året efter 1989, var det än fler svenskar. Vi kunde räkna in 16 stycken. Vann gjorde dock Ivan Lendl. Bäst gick det för Jan Gunnarsson, som föll i sin semifinal mot Miloslav Mecir.
Men nog om gamla tider, det är dags att blicka framåt.

Angående den ende svenske mannen på touren, Robin Söderling, och hans fysiska status så kommer han inte, som redan är bekant, spela i Melbourne. Han har även strykit sig från Montpellier med start 30 januari och Rotterdam (13 februari). Det är nu bekräftat att han inte heller kommer att vara med i Davis Cup mot Serbien 10-12 februari. Vi får se när det blir dags för Robin att vara med igen.
Vilka som nu kommer att få spela singel i denna DC-match står mellan Michael Ryderstedt (rankad 307), Patrik Rosenholm (431), Carl Bergman (504), Patrik Brydolf (543) och Pablo Figueroa (886). Ett läger i Danderyd i slutet av månaden avgör. 
I dubbel får väl Robert Lindstedt anses given. Vid hans sida står det mellan Johan Brunström eller Andreas Liljeström.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0