Kämpen Arvidsson vann ett set

Isak Arvidsson förloraren första singelmatchen mot ryssen Andrey Kuznetsov med 6-4, 1-6, 1-6, 4-6 på drygt två timmar.

Under första set var det ett ställningskrig där Isak räddade två breakbollar, en i första gamet och en i det sjunde gamet, och räddade båda. Vid ställningen 5-4 och rysk serve skaffar sig svensken sina första breakbollar, dessutom tre stycken, 0-40 vilket innebär lika många setbollar. Han tar till vara på den första. Isak vinner första set på 37 minuter.
Detta var Arvidssons första setvinst i Davis Cup och detta i sjätte matchen (4 singlar och en dubbel innan idag).

Matchen ändrar sedan karaktär, totalt. Isak blir kort i slagen, lägger bollarna mitt i banan och vågar inte slå till med kraft. Det straffar sig, förlust i set två och tre med 1-6 på 26 resp 24 minuter.

Fjärde set börjar lika illa. Svensken tappar till 0-4 innan han vaknar till liv. Bryter för andra gången gången i matchen och får fram 2-4. Tappar igen, blankt, till 2-5. Breaket fortsätter, så i istället för matchvinst reducerar Arvidsson till 3-5. Räddar sedan en matchboll och går fram till 4-5. Ryssen spelar sig fram till två nya matchbollar, 40-15. Genom att lägga bollen bakom ryggen i duellen som följer är matchen förlorad. Ryssland leder med 1-0.

Isak kan vara stolt över första och fjärde set. Till det att han kämpade. Med tanke på rankingen (658 mot 55) så var det en helt ok insats från hans sida.

Noterbart är att det endast är ett par hundra åskådare och ser matchen i Kazan.