Robin säkerheten själv - Federer väntar

Robin Söderling tycker om att spela på Roland Garros i Paris. I fjor final och nu kvartsfinal. I åttondelen vann han mycket övertygande över tiondeseedade kroaten Marin Cilic i tre raka 6-4, 6-4, 6-2 på drygt 1,5 timma.

Svensken visade hög klass. Han spelade lugnt och metodiskt, väntade ut kroaten och slog igenom sina grundslag vid exakt rätt tillfälle.
Söderling började lite trevande. Han såg något spänd ut inledningsvis i den hårda (10 m/sek) vinden på Court Suzanne Lenglen. Tidigt så tappade han de långa duellerna. Redan i sitt andra servegame hamnar han i underläge. Två breakbollar till kroaten vid 15-40 och Robin lägger första breakbollen enkelt lång. I nästa game vaknar svensken till och börjar röra sig bättre. Han vinner ett par dueller och bryter tillbaka omgående. Vid underläge med 15-30 i nästa serva vinner han åtta raka poäng, med andra ord vinst i eget servegame och blankt bryt i nästa och ett par vunna bollar senare 5-2. Vid 5-3 har Robin chansen att serva hem första set. Genom  en boll på sidlinjen och två passeringar med en Robin på nät är det tre breakbollar för Cilic. Svensken räddar första med ett ess, men genom en snedträff är gamet förlorat, 5-4. Men Söderling är på tårna. Kroaten lägger två raka bollar i nät och Robin har 0-40 och tre setbollar. Cilic räddar den första med en stoppbol men på den andra, som kroaten lägger i nät, är setet till Robin Söderling.
Om första set var det många breakens set så är andra precis tvärtom. Spelnivån höjs också betydligt. Spelarna servar mycket bra och följs åt fram till 5-4 och serve för Cilic. Via matchens boll - en överlobbad Söderling vid nät vänder och lägger in en diagonal passering, är setets första breakboll och därmed setboll ett faktum. En vinklad hög andraserve av kroatan gör att den är räddad. Via en lugn retur som Cilic enkelt lägger ut kommer en andra setboll. På den gör kroaten dubbelfel och är i brygga.
Vid 1-0 i tredje set och en misslyckad stoppboll av kroaten gör att Söderling har en chans att gå fram till 2-0. Men Cilic vill något annat. Söderling är något stressad och tappar fokus för ett kort ögonblick, 1-1. I nästa servegame för kroaten så skaffar sig Robin tre nya breakbollar. Cilic räddar två genom stabilt servande men på den tredje, genom retur på linjen och i nät, så är brytet där, 3-1. Första dubbelfelet på hela matchen av Robin, en läst smash och en enkelt poäng i nät så har hastigt och mindre lustigt kroaten tre breakbollar att åter igen komma in i matchen. Robin räddar en men lägger sedan bollen ut och 3-2.
För tredje gamet i rad hamnar servaren i problem och i underläge med 0-40. Utgången är också den samma. Efter en grym backhand med efterföljande passering av en framrusande Cilic så tar Robin tillvara på den andra breakbollen, 4-2. Han gör sitt andra dubbelfel sedan men fyra stabila poäng senare är det 5-2. Robin gör proccessen kort och går från 15-0 till 15-40 i kroatens nästa servegame, vilket innebär 3 matchbollar. En servereutr på kroatens fötter som han lägger långt ut gör att Robin Söderling är klar för kvartsfinal i 2010 års upplaga på Roland Garros. Vi får se en överlycklig svensk sträcka båda händerna upp mot himlen. Vilken underbart härlig seger.

I kvartsfinal väntar en viss världsetta i inte mindre än schweizaren Roger Federer. Samma Roger som Robin mötte i fjolårets final på det röda gruset i Paris. Federer har chansen, vid vinst över Söderling, att gå till sin 23 raka semifinal i Grand Slam. Senast han inte gjorde det var 2004 då han föll i kvarten, just i Paris, mot Kuerten.
I inbördes möten har Söderling 0-12. Dock så vann han en uppvisningsmatch i början av året.
På tisdag är det dags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0