Svåra Montanes bortmanövrerad - Robin i åttondelen

På Roland Garros i Paris vann Robin Söderling, seedad femma, i tredje omgången mot spanjoren Albert Montanes, seedad 29, med 6-4, 7-5, 2-6, 6-3 på 2,5 timma.

En tappert kämpande spanjor som mestadels höll till långt bakom baslinjen. Mot det så slog Robin hårda grundslag. Med Robins stabilitet, envishet och kämpaglöd avgjorde och Söderling är i åttondelsfinal.

Machen inleds precis så jämnt som förväntat. Spelarna följs åt till det tionde gamet. En boll i nät av Montanes gör att Robin skaffar sig två setbollar vid 15-40, matchens första breakbollar. Efter en stenhård serve i mittenkrysset returnerar Robin en minst lika bra retur, på den andra setbollen, som spanjoren lägger i nät och första setet hemma.
I andra fortsätter Robin spela lika stabilt och säkert. Hans grundslag sitter och han har ett bra tålamod med Montanes. I det elfte gamet, vid ställningen 5 lika, hamnar Robin i svårigheter. Han ser för första gången nåogt orörlig ut och spanjoren skaffar sig ett par breakbollar. Genom stabila servar räddar Robin sig ur situationen. I nästa servegame går Robin fram till 15-40, med andra ord två setbollar. Duellen blir servärd med bla Robin på näst som blir överlobbad med en boll på baslinjen som svensken hinner upp och som som spanjoren sedan lägger ut och även andra setet till svensken.
I det tredje setet har Robin tre chanser att gå fram till 2-0 utan att knyta åt säcken. Istället så bryter Montanes i nästa servegame via två nätkantsbollar. Robins första tapp i matchen är ett faktum. Robin tappar också till 1-4. Söderling har även i nästa spanska servegame chans att bryta och dessutom tre gånger om. Men via ett ess och stabilt servande räddar sig Montanes ur situationen, 1-5. Söderling får med sig ett tröstgame innan spanjoren servar hem tredje set genom att springa upp en allt för dålig stoppboll av svensken.
Fjärde sets första servegame för Montanes och Robin har 0-30. Spanjoren vänder och vinner gamet. I hans nästa servegame ser spanjoren väldigt spänd och orörlig ut. Robin är inte sen att utnyttja det och bryter blankt, 1-3. Spelarna följs åt fram till 5-2 och serve för Montanes. Robin går fram till sin första matchboll. På den gör spanjoren ett ess. Robin skaffar sig sin andra matchboll som han lägger i nät. Genom en nätrullare tar spanjoren hem gamet. Robin kan nu serva hem matchen och en plats i åttondelen. Söderling går fram till 40-15 och två nya matchbollar. På den första lägger Robin bollen knappt bred. På den andra gör han ett ess. Söderling är framme i åttondelsfinal. Ett imponerande spel har tagit honom till denna.

Motståndare i åttondelen blir tiondeseedade kroaten Marin Cilic, seedad tia i turneringen. Robin har aldrig mött honom. Matchen spelas på söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0