En man på plan - Söderling enkelt vidare

Roland Garros i Paris har börjat mycket bra även detta år för Robin Söderling. Den femteseedade svensken vann över fransosen Laurent Recouderc med 6-0, 6-2, 6-3 på 1,5 timma. Den 179-rankade fransmannen var ett par nummer för liten. Även om han stretade på bra så var han totalt utspelad av Söderling. Robin visade klass rakt igenom och slappande aldrig av utan forserade på alla tre seten. Detta var ett skönt besked för svensken som inte vunnit så många matcher på gruset på sista tiden.

Första set som var över på 20 minuter tappade svensken inte en enda poäng i egen serve. Han vann 24 av de 29 poäng som spelade. Han rörde sig mycket bra, grundslagen var hårda och säkra och koncentrationen på topp.
Andra set var det fortfarande mycket stabilt spel. Recouderc började dock att spela med mer båge i sina slag, allt för att kunna få Robin ur rytm. Han får fram en breakboll som Söderling räddar genom en stabil serve. Robin svarar med att bryta istället omgående, 3-0. I nästa servegame för fransmannen vaskade han fram sina första gamebollar i egen serve och tar hem ett game. Vid 5-2 skaffar sig Robin två setbollar. På den gör fransmannen dubbelfel.
I tredje så bryter Robin återigen och håller till 3-0. Fransmannn räddar en breakboll i sitt nästa servegame och ytterligare i nästa servegame. Spelarna följs åt till 5-3 och chans för Söderling att serva hem det hela. Han gör det blankt. Anmärkningvärt är att Söderling endast tappar åtta(!) poäng på i egen serve på hela matchen. Han slår enligt statistiken 46 vinnare mot 15 för fransmannen. Precis som siffrorna visar så hade inte Recouderc en chans att rubba Söderling.

I andra omgången, som troligtvis spelas på onsdag, får Robin ta sig an antingen Nicolas Lapentti från Equador (möttes förra året i Indian Wells och vann över Robin i två raka) eller Taylor Dent från USA (två möten 2003 och 2004 med var sitt möte).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0