Gräsligt grusligt för Sverige i Nice

Inte någon av svenskarna fick en bra genrepsvecka inför Roland Garros som inleds på söndag.

I Nice, Open de Nice Côte d'Azur, i Frankrike förlorade toppseedade Robin Söderling, som gick in i andra omgången mot den 58-rankade belgaren Olivier Rochus med 6-2, 4-6, 4-6 på dryga två timmar. 

Det började bra i första set. Genom två break, stabilt servande och ett spel som lovade mer vann Robin enkelt. Han tappade bara tre poäng i egen serve. I andra sets inledning avgörs matchen. Robin har två breakbollar i belgarens serve som han inte kan ta tillvara. På Rochus tredje dito så bryter han fram till 2-3. Robin tar aldrig tillbaka brytet utan setet är förlorat.
Av bara farten bryter belgaren svensken inte mindre än två gånger på raken i början av avgörande tredje set fram till 0-4. Robin vaknar till och bryter tillbaka en gång men kommer inte närmare utan matchen är förlorad och turneringen över för svenskens del.
Noterbart är att Robin vann fler (90 mot 85) poäng än sin motståndare.

Denna turnering i Nice var tänkt att bli ett bra avstamp för Söderling, men blev nu istället ännu ett bottannapp. Efter snabba utträden i de tre senaste grusturneringarna (tredje omgången/andra matchen mot Wawrinka i Rom, andra omgången/första matchen mot Almagro i Madrid och förlusten idag) så har den svenska världssjuan mycket att leva upp till vid årets andra Grand Slam som inleds i Paris på söndag.
Robin gick som bekant till final vid fjolårets upplaga, en finalplats som etablerade svensken som världsstjärna.

I dubbelturneringen, även den i Nice, gick det inte mycket bättre. Andraseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau förlorade omgående mot tyskarna Fleming/Skupski 1-6, 7-6 (7-4), 9-11 (mtb).
Fjärdeseedade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer gick samma öde tillmötes. De föll mot Friedl/Vemic med 4-6, 6-3, 7-10 (mtb).

Lottning för singelspelet på Roland Garros sker på fredag och för dubbelspelarna på måndag nästga vecka den 25 maj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0