Söderling ute innan det började i Madrid

Mutua Madrilêna Madrid Open är över för Robin Söderling. Den fjärdeseedade svensken föll i två raka mot spanjoren Nicolas Almagro. 4-6, 5-7 blev förlustsiffrorna.

Robin hamnade i underläge omgående i egen serve, 0-40. Han räddar dom. Vid 2 lika händer det igen. Denna gång bryter spanjoren blankt. Robin ger inte upp. Via en passering på den andra breakbollen är brytet tillbaka, 3-3. Förstaservarna sitter inte och Söderling ser lite orörlig ut. Han räddar fyra nya breakbollar i nästa servegame o får fram 4-3. Även i nästa servegame är det tufft. Efter en enkel boll i nät är det 30-40 och ännu en breakboll i egen serve. Han tappar till 4-5 och Almagro kan serva hem setet. Han går fram till 40-0 och tre setbollar. Robin räddar två men tappar sedan setet.

I andra tar Robin sitt första servegame stabilt och har spelar sig fram till trebollar vid 0-40. Första räddar han genom ett ess men lägger andra enkelt ut, 2-0. Spanjoren slarvar.
Robin gick fram till 3-0 innan det åter gick emot för svensken. Han tappade både till 3-2 och fram till matchavgörande 5-6. En breakboll vid 4-3 men närmare kom inte Robin denna dag. Vissa delar i svenskens spel gick att känna igen. Men en del såg inte bra ut. Skönt var det i alla fall att se att han peppade sig själv och försökte.

Nu bör det vidare till Frankrike och Nice nya ATP-turnering som inleds på måndag. Därefter är det Roland Garros.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0