Svensk tennis leve

För första gången sedan 2011 är två svenskar förbi den första omgången Skistar Swedish Open i Båstad. Då var det Söderling, som sedermera vann titeln på ett storstilat sätt, och Ryderstedt som gick till kvarten. Nu är det Elias Ymer och Christian Lindell. 

Först ut var Lindell mot spanjoren Cervantes. Efter en mycket stark inledning, via två break tar han sig fram till en 4-0-ledning. Den 363-rankade spanjoren bryter igen en gång, 4-2, men tappar igen via ett dubbelfel, 5-2. Lindell kan sedan serva hem setet på den andra setbollen efter knappa 40 minuter. 
Andra set inleds svajigt. Ingen av spelarna kan hålla sin serve de första fem gamen. I det sjätte bryter svensken trenden o går fram till 4-2. Vid 5-3 och spansk serve skaffar sig Lindell sin matchboll. På den tredje avgör han. På knappa en och en halv timma har han vunnit karriärens första ATP-match. Siffrorna 6-2, 6-3.
Imorgon som tredje match på center courten väntar Pablo Cuevas från Uruguay, just nu rankad 112. Bästa ranking 45 från 2009. Han har i år två titlar på challangernivå, båda på grus.

Sedan var det dags för Elias Ymer. Han ställdes mot Mikhail Kukushkin från Kazakstan, ranking 52 jämfört med svenskens 310. 
Matchen inleds mindre bra för Ymer. Han tappar redan i sitt andra servegane. På det svarar han genom att bryta tillbaka omgående. Problem igen vid 3-3. Två breakbollar som han räddar och tar hem gamet via ett ess. Ymer svarar med att bryta omgående istället och sedan serva hem setet till 6-3 på dryga halvtimmen. 
I andra set bryter Ymer fram till 3-2, håller sedan till 4-2. Tappar dock tillbaka till 4-4 vid 5 lika kommer det sista svenska rycket. Han bryter vid 15-40. Det vill sig inte bättre än att Kukushkin trollar fram två nya breakbollar vid 15-40. Ymer räddar dom och en till innan han på den andra matchbollen kan avgöra. Siffrorna 6-3, 7-5. 
Imorgon, innan Lindell, går in på banan möter Ymer portugisen Joao Sousa, rankad 41, seedad femma. 

Vilken rolig svenskdag i Båstad. 20 poäng i rankingen för båda svenskarna. Till det borde båda svenskarna var givna en plats i kommande DC-match mot Rumänien om två månader. 

Till denna roliga svenskdag kan vi lägga till seger för Eriksson/Arvidsson över tjeckerna Dlouhy/Vesely med 1-6, 7-6(5), 10-5. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0