Båda svenskarna borta

Sverige har ingen singelspelare vidare till kvartsfinal i årets Swedish Open i Båstad.

Först ut var Elias Ymer som förlorade mot Joao Sousa med 3-6, 5-7 på knappa 1,5 timma. Ymer fick första sets enda breakboll redan i första gamet. Han tog den inte. Tappade sedan omgående sin serve. Kom sedan inte ikapp och setet förlorat på dryga halvtimmen. 
Andra set var än mer svängigt. Ymer hade sina chanser men fick till slut se dig besegrad. 
Han får nu lämna Båstad med sin första seger på ATP-touren. Härnäst väntar Challangers i Polen och Italien. 

Christian Lindell var än närmare. Han föll på ett sämre utfört tiebreak i avgörande set. Förlust Pablo Cuevas med 6-4, 2-6, 6-7(2) på två timmar och en kvart. 
Underläge genom ett break i första set för Lindell, 2-4. Då kom vändningen. Ett break tillbaka och sedan en räddad breakboll i egen serve innan det avgörande brytet kom vid 5-4 då han avgjorde på första setbollen. 
I andra var det omvänt. Cuevas gör fram till 4-0 via dubbelbreak. Ett bryt åt båda håll ger oss till slut tiebreak i avgörande set. Tyvärr går Lindell ner sig då. Svensken lyckades inte hålla sin egna serve förrän vid 1-6 och fem matchbollar emot. En räddad sedan var matchen slut. 

I dubbeln blev det till slut vinst för andraseedade Lindstedt/Begemann från Tyskland över Hanley/Marray. Detta efter att vänt i det avgörande matchtiebreaket till seger med 2-6, 6-4, 11-9.
Vinst också för fjärdeseedade Brunström/Monroe från USA över Cluskey/Kukushkin med 7-6(5), 6-4. 
Förlust dock för Siljeström/Zelenay mot Brown/Lajovic med 6-3, 6-7(4), 6-10. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0