Robin hade sina chanser

Robin Söderling förlorade kvartsfinalen mot Carlos Moya från Spanien på Center Courten i Båstad, i två raka set med klara 2-6, 4-6. Skillanden var klar men ändå hårfin. Moya visade med all tydlighet vikten av att ta tillvara på de chanser som dyker upp. Robin hade sina chanser i första set. Han hade en breakboll i gamet efter att han tappat sin serve första gången. I det sjätte gamet kunde han fått fram 3-3 när han gick fram till 0-40 i Moyas serve. Då vann spanjoren fem raka poäng och i bara farten bröt han Robins serve ännu en gång. Höll sedan sin egen serve och första set var hemma.

Spelarna följdes åt fram till det så viktiga sjunde gamet i andra set. Där tog spanjoren vara på sin första breakboll och kunde enkelt gå fram till 3-4. Vid 4-5 till Moya skaffar sig Robin en breakboll efter det att spanjoren gjort ett dubbefel. Moya räddad den, går fram till matchboll som han nyttjar på bästa sätt och matchen var förlorad för Robin.

Det gick bättre för våra dubbelpar. Först vann Johansson/Björkman mot Ryderstedt/Prpic, den från igår uppskjutna matchen, med 6-2, 6-2. En dryg timma senare var det dags att vinna igen. Denna gång Berlocq/Navarro Pastor, även denna gång i två raka 6-4, 6-0.
Aspelin/Knowle vann på w.o. över Söderling/Brunström.

Nu väntar semifinal som tredje match på Center Court mellan båda "de svenska paren".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0