Söderling avgörande set och Bjösse vidare - nu regn

Robin Söderling förlorade första set med 4-6 mot världstvåan Rafael Nadal. Han hade en breakboll i spanjorens första servegame, mycket mer än så fick han inte. I det sjunde gamet så bröt Nadal Söderlings serve och sedan var setet över. I andra så har det varit mer svängigt. Nadal öppnade setet med att bryta svenskens serve. Robin bröt tillbaka i det sjätte servegamet till 3-3. Det var då det började regna. Nadal var på domarn att bryta men istället för regnavbrott så bröt han Söderlings serve igen. Sedan bröt de för regn. Det stod 3-4 i andra set. Efter 2,5 timmars avbrott återupptogs spelet. Spelarna höll sina servar och setet var förlorat, 4-6.
I det tredje så skaffade sig Rafael ytterligare två breakbollar i Robins första servegame, men Tibrosonen redde ut det och vann gamet. Han skaffade sig dessutom en egen breakboll i Nadals nästkommande serve utan att ta tillvara på den. I Robins andra servegame så får spanjoren två till breakbollar, vinner den andra och bryter, 1-2. Men i det sjätte gamet så bryter Robin tillbaka, 3-3. Håller sin serve och bryter Nadal för andra gången i rad, tredje gången i setet. Han är på gång och kan serva hem setet. Men, som vi vet, är Rafael Nadal en seg spanjor. Han stressar fram två breakbollar varav Robin gör dubbelfel och är tillbakabrutet igen, 4-5. Spelarna håller sina servar fram till tiebreak. Robin börjar med att tappa sin första serve och bryta tillbaka. Nadal går fram till 2-4, men Robin ger sig inte och får fram 5-4. Nadal servar fram 5-5. Det börjar återigen regna över London. Frågan är nu om det skall bli setboll för Robin eller matchboll för Rafael. Det bir setboll och två egna serva för Robin. Han förlorar båda, varav den första är ett mycket öppet läge. Nadal har m.a.o. matchboll. Han och alla andra, utan Robin, tror att bollen är på linjen och därmed förlorad match för Robin. Han begär dock en videokontroll/Hököga och det visar sig att bollen är ute, 7-7. Och som inte det vore nog, regnet öser nu ner och domaren bryter matchen... Efter drygt en timme var det dags för spel. Robin vinner två raka poäng och därmed setet, 9-7 i tiebreaket. I fjärde set är det mycket jämnt, Robin skaffar sig en breakboll som han tar till vara på, 6-4. Nadal öppnar avgörande set med att bryta svenskens serve omgående. Vid ställningen 0-2 och 30-30 så bryter domaren matchen åter igen för regn.

Jonas Björkman vann mot Wayne Arthurs från Australien med 6-2, 6-1, 6-4.
Han vann första set mycket enkelt, på 26 minuter och endast med ett enda eget misstag, och ha brytit Arthurs serve två gånger, 6-2. I andra set så spelar Jonas, om möjligt ännu bättre, han bryter Waynes serve ytterligare två gånger och vinner setet med 6-1. I tredje set så bröt Bjösse australiensarens serve en gång, vilket räckte gott och matchen var i hamn.
I åttondelen/fjärde omgången så möter nu Bjösse sjundeseedade Tomas Berdych från Tjeckien. Vid deras enda möte, i US Open 2004, vann den 21-åriga tjecken en mycket jämn femsetare. Jonas är i storform, nu får vi vänta och se om det blir en eller två svenskar i åttondelen?

Det är högst osäkert om det blir mer spel i London ikväll. Svenska Davis Cupbloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0