Mycket regn i Båstad

Först cirka fem timmar efter utsatt tid kom Thomas Johansson igång sin match mot spanjoren Carlos Moya. Det var mycket regn och blåst i norra skåne denna torsdag. Det blev en enkel resa för spanjoren. Vid ställningen 2-2 i första set vann Moya sju raka game. Det innebar att första setet var förlorat med 2-6. Vi hann också fram till 0-3 i andra innan Thomas kunde ta ett servegame. Spelarna höll sedan sina servar och därmed var matchen och singelspelet över för Johansson.

Thomas saknar, tyvärr, rätt tillslag på bollen och verkar vara utan självförtroende. Vi får hoppas att det snart kommer tillbaka.

En som har helt rätt tillslag på bollen och en massa självförtroende är Robin Söderling. Han vände ett hotande nederlag till seger mot, en annan spanjor, Fernando Verdasco med 6-3, 5-7, 7-6 (7-4).
I första set så rivstartade Robin med att bryta spanjorens serve omgående. Han fick ytterligare två breakbollar vid 5-3 men tappade de. Kunde dock serva hem setet på den andra setbollen i det efterföljande gamet.
I andra bröt Verdasco fram till 1-3 efter det att domaren hade dömt dubbelfel på en mycket tveksam boll. Robin bröt dock tillbaka, kvitterade och bröt igen fram till 4-3. Matchen verkade avgjord. Men Verdasco kom igen, han bröt omgående och fick fram 4-4. Vid ställningen 5-6 till spanjoren så får han en setboll i Robins serve. Han räddar med en boll på linjen. Spanjoren får en ny setboll vilken Södeling gör dubbelfel på och setet är förlorat.
Avgörande set inleds med att Robin tappar sin serve och spanjoren går fram till 0-3 och har en ny breakchans. Svensken slingar sig ur greppet genom att avsluta med två ess. Han äter sig ikapp till 3-3. De följs åt fram till det avgörande tiebreaket. Robin börjar med att minibreaka och tappa sin serve omgående. Han får fram 3-1, tappar till 4-3, minibreakar igen till 5-4 och två egna servar. Han skaffar sig två matchbollar och avgör på den första, 7-4.
Det var en mycket imponerande seger för Tibrosonen. Han verkar vara i bra slag och spelet stämmer mer och mer på gruset i Båstad.

Imorgon som andra match på Center Court är det Robins tur att ta sig an Carlos Moya i kvartsfinal. De har möts en gång tidigare. Det var också i Båstad, året var 2003 och Moya vann i två raka set.

Titelförsvarande dubbelparet Thomas Johansson/Jonas Björkman ställdes i den första omgången mot ett annat svenskpar, Filip Prpic/Michael Ryderstedt. De hann fram till 4-2 i första set innan regnet stoppade matchen. Den skall enligt planeringen spelas imorgon som första match på bana 1. Vinnaren i denna match spelar sedan kvartsfinal som tredje match på samma bana mot Berlocq/Navarro Pastor.

Robin Söderling, i par med Johan Brunström, tar sig också an imorgon som fjärde och sista match på bana 1 det toppseedade paret Simon Aspelin/Julian Knowle. Denna match är också en kvartsfinal. Sämre gick det för Robert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen. De förlorade mot Garcia-Lopez/Hernandez med 6-2, 6-7 (5-7), 10-12 (mtb). Det var som siffrorna visar en mycket jämn tillställningen, men det svensk-finska paret kunde inte knyta ihop säcken och vinna matchen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0