Missade två matchbollar

Första matchen, på elva dagar, sedan armbågskadan för Robin Söderling och han förlorade mot Lleyton Hewitt, i Mastersturneringen i Cincinnati, USA. Förlustsiffrorna skrevs till 6-3, 6-7 (8-10) 4-6 på drygt två timmar. 

Robin började mycket stabilt och bröt Hewitts serve fram till 3-1 i första set. Han hade ännu en breakboll i australiens nästa servegame, men båda spelarna håller sina servar till 5-3 och egen serve för Robin. Han går fram till 40-0 och tre setbollar. Den första lägger han i nät men på den andra lägger han en stenhård serve som han följer upp på nät och första setet är hemma, 6-3.
Men en gång i andra set ser vi en mer håglös Robin som börjar missa mycket, framför allt på sin forehand. Söderling rör sig också mycket sämre, fotarbetet fungerar inte. Hewitt märker detta och börjar spela smart, med full fokus på just forehanden.
Spelarna håller sina servar fram till 5-6 och serve för Robin. Via en snedträff skaffar sig Hewitt en breakboll, som då också är en setboll. Genom stabilt servande reder han ut det och det är dags för tiebreak.
Robin har problem där också inledningsvis. Ett lätt slag ut och Hewitt minibryter fram till 0-2. Robin bryter tillbaka via en passering, 2 lika. Robin tappar sedan båda sina servar genom två enkla misstag och det står då hastigt, och mindre lustigt, 2-5 och egna servar för Hewitt. Han kan då serva hem andra set. Robin vinner fyra raka poäng och får sin första matchboll på ett ess. Hewitt svarar med samma medicin och det är kvitterat. En boll på baslinjen och Hewitt går fram till ny setboll. Två mycket bra bollar med en aggresiv Söderling på nät senare ger en ny matchboll. Robin lägger då nästa poäng enkelt ut och det är åter igen kvitterat. Ännu en enkel retur ut av svensken och ny setboll, nummer tre, för Hewitt. Serve för Robin hjälper inte utan han missar enkelt och andra set är borta.
Tredje och avgörande set börjar illa, illa. Robin har gameboll men tappar gamet genom bla två dubbelfel och brytet är ett faktum. Söderling har 15-30 i Hewitts serve ett par gånger men kommer inte åt. Vi får nu se en skrattande Robin som gör narr av sig själv, han slår racket i backen. Tråkigt nog är det lite av den "gamle" Robin Söderling vi får se på Centercourten.
Båda spelarna håller sina servar relativt enkelt och matchen är, på drygt två timmar, förlorad för svensk del.
Det märktes i andra och, fram för allt, i tre set att Robin var osäker. Han gjorde inte mindre än 58 egna enkla misstag. De flesta kom på forehand. Hans fotarbete var också undermåligt i andra och tredje set.
Detta var den tredje matchen dessa båda herrar emellan och Robin har fortfarande inte vunnit.

Det skall bli mycket intressant att höra hur Robin nu mår imorgon när han vaknar upp. Har han ont i sin armbåge eller är det problemet borta? Vi får se.
Den 31 augusti inleds årets sista Grand Slam, US Open i New York och om exakt en månad, den 18 september, spelar Sverige mot Rumänien i Helsingborg. Det blir en spännande månad, helt klart.

Det var en mörk dag för svensk tennis på ATP-touren denna dag, den 18 augusti. Även Robban Lindstedt/Melo föll i andra omgången mot andraseedade Nestor/Zimonjic med två gånger 4-6.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0