Bra start i US Open

Det blev vinst för Robin Söderling i den första omgången av US Open i New York. Han vann med 6-1, 3-6, 6-1, 6-4 över spanjoren Albert Montanes på knappa två timmar.
Om man bortser från de sista fyra gamen i andra set så spelade Robin en bra tennis för att vara första omgången och med tanke på att han spelat sparsamt den sista månaden.

Efter ett första segt servegame för Robin som han avgjorde först på sin femte gameboll så fick vi se en inspirerad svensk. Han bröt Montanes serve två gånger om och gick fram till 5-0 och och två breakbollar tillika setbollar. Robin kunde dock inte knyta åt säcken utan spanjoren fick sitt första servegame. Robin hamnade sedan i underläge med 15-30 i sin egen serve men kom igen och avslutade vid 40-30 med ett ess och första set var hemma.
I det andra så har Robin en breakboll vid 1 lika och 30-40 i Montanas serve. Med upplagt läge för en volley vid nät så tar han inte den. I nästa serve för spanjoren går det bättre. Vid lika får han fram en breakboll och tar den, 3-2. Då händer det konstiga att Robin slutar att spela. Spanjoren bryter tillbaka omgående. I näste servegame för Robin så tappar han det blankt. Montanes servar sedan för set. Han går fram till 40-15 och två setbollar. Efter en magnifik poäng räddar Robin en. På den andra är det dock över. Andra set till Montanes med 3-6.
Precis som i första set rivstartar Robin i det tredje. Han går fram till 5-0 genom två break. Montanes vinner ett servegame men Robin servar hem setet blankt. Han avslutar som i första set, med ett ess.
I fjärde set så följs spelarna åt fram till det femte gamet och serve för spanjoren. Han går upp till 30-0. Robin vinner då fyra raka poäng och breaket är ett faktum.
Båda spelarna håller undan och vid 5-4 skaffar sig Robin två gamebollar som då också är set- och matchbollar. han gör ett ess även på den och matchen är i hamn.

I den andra omgången väntar ännu en spanjor, Marcel Granollers. Han är rankad på plats nummer 88. Robin har mött honom två gånger och de i år. Det blev vinst både på gruset i Roms första omgång i två raka och i Wimbledon i den andra omgången med 3-1 i set. Matchen spelas på onsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0