Kvitteringen satt långt inne för Söderling

Robin Söderling kvitterade i Sveriges första match i World Team Cup i Düsseldorf. Detta efter vinst övefr Sam Querrey med 5-7, 7-5, 7-6 (7-3) på 2,5 timma.

Det var i det stora hela, med undtantag för i slutet av andra set, en väspelad match. Båda spelarna visade upp en fin slagstyrka och många bollar slickade linjerna.
Första set inleddes med att Robin skaffar sig två breakbollar vid 15-40 i det tredje gamet. Querrey löste det med två ess. Till det två stabila servar och gamet till USA.
Robin hamnar i flera svårigheter senare i setet. Vid 4 lika kommer han under med 0-40 i egen serve. Han räddar de tre breakbollarna och gamet med stabila servar och säkert spel.
Samma visa upprepar sig i nästa svenska servegame. Han räddar samtliga tre breakbollar även denna gång. En misslyckad stoppboll ger amerikanen en fjärde. Efter en duell lägger Robin den i nät, 5-6.
Querrey kan nu serva hem setet. Han gör det blankt och avslutar med ett ess. 42 minuter tog det.

Det ser mycket illa i början av andra set. Robin tappar sin serve via två dubbelfel till 2-3. Vi kan se att Robin hämmas av den ljumske som spökade i förra veckan i Rom. Ett flertal gånger har han sig för denna ömma ljumske. I sitt nästa servegame räddar Söderling inte mindre än tre separata breakbollar och får fram 3-4. Vid 3-5 och svensk serve igen har Querrey 15-30 med andra ord är han två bollar från match.
Söderling ger sig inte. Han får fram 4-5 och amerikanen kan nu serva hem matchen. Söderling vill någon helt annat. Efter att ha sprungit upp en boll på baslinjen och passerat amerikanen med en kross skaffar han sig två breakbollar vid 15-40. Robin ger en skarp retur som Querrey lägger bred, 5 lika.
Av bara farten gr han fram till 6-5. Nu är det dags för Querrey igen att serva. Denna gång för att hålla sig kvar i setet. Robin kämpar grymt och höjer sitt spel igen. Han går fram till 0-40 och tre setbollar. På den andra arbetar sig Robin fram på nät och droppar in poängen till setvinst, 7-5.

Av bara farten går Robin fram till 3-1 efter att brytit amerikanen blankt. Då gör han ett sådant där vanligt misstag, slappnar av och tappar tillbaka genombrottet och dessutom blankt. Detta efter fyra enkla misstag. Men Robin kommer igen. Efter två likalägen skaffar sig Robin en breakboll som han nyttjar på bästa sätt. Setet går till 5-3 och svensk serve och chans till match. Robin går fram till 40-30 och egen matchboll. En amerikansk forehand på sidlinjen ger lika. En breakboll dyker upp och Robin tappar gamet. Vid 5 lika och svensk serve räddar Robin en breakboll. Genom ett ess, det elfte, skaffar han sig 6-5. Setet går till tiebreak. Huvuddomaren ändrar en domslut om en boll som uppfattas som bred men som inte är det. Robin minibryter till 2-1 efter en duell. Querrey tar tillbaka poängen med en gång, 2 lika.
Efter en poäng i nät av Querrey skaffar sig Robin 4-2. Två nätrullare av Querrey som vill tillbaka ger Robin tre matchbollar. En svensk forehand på sindlinjen ger Robin och Sverige segern och det är utjämnat till 1-1.

En imponerande seger av Söderling. Dels att han är två bollar från förlust, dels att han tappar 5-2 och en machboll och för att han var "tvungen" att vinna för att hålla liv i landskampen.

Nu väntar den avgörande dubbeln. För Sverige ställer Robert Lindstedt och Simon Aspelin upp. USA ger Fish/Isner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0