Robin ett spöke för Tsonga - Federer i kvarten väntar

Det går bra i Masters i Madrid för Robin Söderling. Idag vann han över fransmannen Jo-Wilfried Tsonga i åttondelsfinal med 7-6 (10-8), 7-5 på dryga två timmar. 

Robin servade stabilt i första set, 66% vunna när förstaserven satt. Han hade fem breakchanser utan komma åt mot inte någon emot. En av dem gav setboll vid 5-4 utan att han kom åt. Setet gick till tiebreak. Robin gick fram med ett minibreak till 4-1. Tsonga kommer ikapp och utjämnar men Robin minibyter igen och skaffar sig två setbollar vid 6-4. Tsonga räddar en men Robin har chansen att ta hem det när han har egen serve. Det går inte heller, 6 lika. Inte den den fjärde eller femte setbollen funkar heller. Men vid 8 lika kommer den sjätte setbollen. Då kommer ett minibryt till och Robin tar hem tiebreaket till 10-8 på 1 timma och 20 minuter.

Andra set inleds, i motsats till första set, så att Robin hamnar i svårighet i egen serve. Han räddar tre breakbollar. Spelarna följs åt fram till 5 lika och fransk serve. Robin går från 40-15 och en rad ytterligare franska gamebollar till en egen breakboll. Han tar till vara på den. Sedan kan han serva hem matchen. Det gör han och dessutom blankt.

Detta var Robins femte möte med Tsonga på lika många matcher. Söderling bara tappat ett enda set under dessa matcher.

Om Robin är en mardrömsmotståndare för Tsonga så är det ingenting vad Söderlings motståndare i kvarten är för svensken. Där väntar nämligen världstrean Roger Federer. På sexton försök har Robin en vinst. Det glädjade i sammanhanget är att den segern kom just på grus, på Roland Garros i fjor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0