Robin levererar

Det var två lag, som förlorat båda sina tidigare matcher, som möttes idag i den avslutade matchen mellan Sverige och Kazakstan. Först ut var det Christian Lindell som mötte Mikhail Kukushkin. Svensken vann, tyvärr, bara ett enda game på de två seten på dryga timman.
Lindell var inte utspelad men hade ändå inte en chans. Det är bara att hoppas att 19-åringen tar denna vecka som lärdom och försöker lära sig så mycket som möjligt av det. Ny chans att se honom blir det i Båstad om knappa två månader.

När mörkret häll på att lägga sig så var det dags för den svenska ettan Robin Söderling mot Andrey Golubev. I deras enda tidigare möte männen emellan, i Kuala Lumpur i fjor, vann Golubev i kvarten, i två raka och enkla set. I dag var desto hårdare och jämnare. Segersiffrorna till svensken blev till slut efter dryga två och en halv timma till 6-7 (4-7), 7-6 (9-7), 6-3.

Matchen inleds med att svensken bröt omgående. Golubev bröt tillbaka i mitten av setet. En svensk setboll vid 6-5 i game och 40-30. Den tas inte tillvara utan setet går till tiebreak. Söderling tappar till 1-3 men kommer tillbaka till 3 lika. Men inte bättre för att tappa igen till 3-5. Vid 4-6 kommer den första setbollen för Golubev. Det behövdes bara den.
Andra set startar på liknande sätt. Robin byter på den tredje breakbollen till 2-1. Men genom ett dubbelfel av Söderling tappar han sitt nästa servegame på den femte breakbollen. Robin har sedan två breakbollar till 4-3, båda genom dubbelfel, och till 6-5 men utan att komma åt. Vid 5-6 är sedan Golubev vid ett par tillfällen två bollar från match. Även det andra setet går till tiebreak. Robin tappar båda sina två första servar till 0-3. Han reser sig och bryter med en gång och går upp till 4-3. Golubev ger sig inte, håller sina servar och får fram 4-5, med andra ord är han åter igen två bollar ifrån matchvinst. Robin håller sina två servar och har sin första setboll i setet. Golubev räddar den men Robin skaffar sig en ny vid 7-6 och dessutom två egna servar. Han tappar den första, och den andra setbollen, men skaffar sig en ny setboll vid 8-7. På den ryska serven som följer blir det dubbelfel.

Avgörande set inleds med att Robin vid 3-2 skaffar sig två breakbollar vid ställningen 15-40. Ännu en dubbelfel från Golubev ger Robin breaket. Ett break som han sedan kan hålla matchen ut. Söderling servar sedan hem matchen på den första matchbolen.

Som avslutning i matchen mellan Sverige och Kazakstan spelas dubbelmatchen imorgon fredag.

Det är så imponerande att se Robin så här ett par dagar innan den första matchen i årets andra Grand Slam. Han spelar precis så bra som det behövs och vinnare hela tiden de viktiga poängen.
Lottning till Roland Garros är det imorgon. Om ingenting annat inträffar blir Söderling femteseedad. Detta i sig innebär att han kommer att som tidigast kommer att få möta Nadal, Djokovic, Federer eller Murray förrän i en eventuell kvarstfinal. Spelet inleds på söndag, måndag och tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0