Suveräna Robin väntar på Nadal

Vår svenske världstjärna, femteseedade, Robin Söderling är klar för kvartsfinal på Roland Garros. Detta efter att besegrat hemmaspelaren Gilles Simon med klara 6-2, 6-3, 7-6 (7-5) på dryga två timmar.

Robin dominerade från första till sista poängen, med ett litet tapp i mitten av tredje set. Han hade idag en fantastisk bollträff och ett självförtroende som inte gick att skaka. Han gjorde inte många misstag och spelade så bra matchen igenom. Hans forehand satt i stort sett varje gång.

En kort resumé:
Publiken på Court Philipe Chatrier hade knappt hunnit att hitta sina platser förän Robin hade brutit fransmannens serve inte en utan två gånger. Fram till 4-0 spelar svensken som i trans. I stort sett varenda boll sitter och det perfekt. Robin har på 19 poäng vunnit 16. Vid 5-2 hamnar Söderling i en del svårigheter. En räddad breakboll klaras av och ett ess efter det leder till första setbollen. Den kan Söderling inte förvalta, hamnar åter i svårigheter med en breakboll emot. En stabil serve och en in-side-out ger den andra setbollen. En bred retur från Simon ger på 31 minuter första set bill Tibrosonen.
I andra set fortsätter det lite knepigare för Robin. Han är inte lika aggresiv och har något svårare i egen serve. Han reder ut det, räddar en breakboll i sitt första servegame. 
I setets sjunde game kommer chansen. Vid 30-40 i fransk serve blir till en duell där Robin med sina tunga grundslag som avslutas med en in-side.out och bryt, 4-3.
I nästa franska servegame kommer sedan avgörandet för setet. En setboll vid 30-40. En rak backhand avgör och Robin går upp till 2-0 i set. Det ser lekande lätt ut.
Tredje set inleds likadant. Robin bryter fram till 2-0 och servar fram till 3-0. Hamnar sedan vid 4-2 i svårigheter. Räddar dem första tre breakbollarna men är kan inte sedan stå emot. En lång forehand ger 4-3. Söderling ger sig inte. Han har sedan tre matchbollar i fransk serve vid ställningen 6-5 utan att komma åt. Setet går till tiebreak. Söderling får en bra start och minibryter fransosen två gånger fram till 3-0. Tappar tillbaka en gång men rycker fram till 6-2 och fyra nya matchbollar. Simon kan räddaa tre av dem, sammantaget sex matchbollar, innan Robin kan avgöra när han går på nät och lägger en rak bakchand. Matchen är vunnen, en plats i kvartsfinalen hägrar.

Kvartsfinalen på onsdag är nu mot toppseedade Rafael Nadal. Inbördes står det 2-5. Robins två vinster har kommit i den minnesvärda matchen just på Roland Garros för två år sedan, då Robin vann med 3-1. Detta var Rafaels första och enda förlust på det röda gruset i Paris. Söderlings andra vinst kom ett halvår senare i slutspelet i London (2-0 i set). På grus står det 1-3.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0