Sverige utslaget ur World Team Cup

Det står nu klart att Sverige inte kommer att ta sig vidare från gruppspelet i World Team Cup i Düsseldorf. Sverige föll idag med 1-2 mot Argentina. 

Först vann Robin Söderling, den andra singeln, över Maximo Gonzalez med klara 6-1, 6-4 på dryga timmen. Detta var Robins elfte seger av tolv i World Team Cupsammanhang. 

Efter denna match så var det återigen dags för en avgörande dubbelfight. Lindstedt/Aspelin stod på ena planhalvan, på den andra Chela/Monaco. Svenskarna tog kommandot och hade ett bryt upp fram till mitten av första set. Argentinarna vände och gick fram till en breakboll och setboll vid 5-6 och 30-40. Den räddas och setet gick till tiebreak. Då vinnaren svenskarna bara en poäng, den kom vid 0-6. Tieberaket förlorades med 1-7.
Andra set blev inte mycket roligare, svenskarna vann endast på 11 poäng varav 7 i egna servegame. Aspelin/Lindstedt vann inte ett enda game mer. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7 (1-7), 0-6.

Detta innebär att Sverige är utslaget ur turneringen. Förlust först mot USA med 1-2 och sedan idag ger Sverige 0 poäng och 5-9 i set. USA vann idag och därmed kan inte Sverige komma ikapp.

Matchen imorgon mot Kazakstan blir nu utan betydelse. Robin möter Golubev som tredje match på bana 1. Till detta spelar Christian Lindell Kukushkin som andramatch på bana 2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0