Robin vidare till andra omgången

Årets andra Grand Slam har inletts på Roland Garros för det svenska hoppet Robin Söderling.

Han gick vinnande ur striden mot amerikanen Ryan Harrison med 6-1, 6-7 (5-7), 6-3, 7-5 på knappa tre timmar.
Robin inledde som i trans. I stort sett allt han företog sig gick hans väg. Amerikanen såg i första set ut som en statist. Söderling tappade en poäng i egen serve och vann sammantaget 25 av de 31 poängen. Det vara bara en man på banan. 20 minuter tog setet.

Andra inleds i samma stil. Robin skaffar sig två breakboll omgående. Harrison reder ut det och tar hem gamet. I det fjärde gamet gör svensken misstag på misstag. Han hamnar i svårigheter vid 15-40 i egen serve. En djup backhand lägger Robin långt ut och Harrsion går fram till 1-3. Vid 2-4 så tar Robin vara på den tredje breakbollen som dyker upp. En smash avgör och Robin är tillbaka på serve vid 3-4. Han räddar sedan ännu en egen breakboll emot och setet går till tiebreak. Väl där minibryter Robin fram till 5-3. Harrison ger sig inte utan minibryter tillbaka och vinner fyra raka poäng och tar med det hem andra set.

I tredje tar Robin åter över taktpinnen. Han bryter fram till 3-1. Har sedan ännu en breakboll fram till 5-1, men amerikanen kan hålla undan till 4-2 och sedamera 5-3. Söderling kan serva hem setet och gör det. Första setbollen av tre missar han men på den andra kommer han fram på nät och kan se Harrisons boll gå långt ut. På 48 minuter har Robin kopplat ett grepp i och med vinst i tredje set.

Fjärde set inleds mycket bra. Robin bryter omgående på sin andra breakboll när han följer upp ett vackert spel med att komma fram på nät. Det ser stabilt ut sett från svensk horisont. Men inte. Robin slappnar av och vips skaffar sig amerkanen två egna breakbollar, till att komma ikapp, vid 15-40 och 2-1. En forehandvolley i nät från det svenska racket ger oss 2 lika.
Vid 3-4 och svensk serve igen hamnar Robin i trångmål. Två nya breakbollar vid 15-40. Ett lugnt spel med stabila servar och bra rörelsemönster räddar dem två och Söderling kan ta hem gamet fram till 4 lika.
Vid 4-5 ber Robin om läkarvård. Det är blåser på högerhanden, tillika servearmen, som stör. Tejpning åtgärdar problemet. I Harrisons serve vid 5 lika kommer det avgörande rycket från svenskt håll. Robin skaffar sig en breakboll vid 30-40. En lång boll senare och breaket är ett faktum. Svensken skriker ut sin glädje i riktning mot tränare Rosengren samtidigt som Harrison slänger racket i en mer arg posé.
Söderling kan nu serva hem matchen. Han går fram till 40-15 och därmed två matchbollar. Amerikanen räddar en innan svensken kan avgöra med ett ess.

En bra första runda för Söderling. Han spelade briljant i första set. Slappnade sedan av och fick kämpa sig tillbaka. Stabilt men utan att glänsa kan det sammanfattas i. Vi fick också se en svensk som visade mycket känslor på banan. Han skrek och kämpade.

I den andra omgången på torsdag väntar spanjoren Alberto Ramos, rankad 117. De har aldrig tidigare mötts.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0