Kämpainsats tog Robin till kvarten i Rom

Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Mastersturneringen i Rom. Detta efter en tung vinst över spanjoren Nicolas Almagro med 6-3, 3-6, 6-4 på dryga två timmar.

I första set fann matchen ingen karaktär, ingen riktig profil inledningsvis. Spelarna kände mest på varandra. Det var först i det sjätte gamet det tog fart. Som avslutning på en lång duell som avslutas med en forehand in-side-out som Almagro lägger lång skaffar sig Robin sin första breakboll. Ännu en lång duell följer med ännu en in-side-out som spanjoren lägger i nät och Robin går fram till 4-2.
När vi alla tror att Söderling skall gå ifrån svarar han för fyra enkla misstag vilket ger spanjoren fribiljett tillbaka i setet. Gamet avslutas med en hård forehand i nät från svenskens racket och 4-3.
Efter en slarvig stoppboll av Almagro får Robin ännu en chans att gå ifrån i nästa servegame. Ett ess räddar den första breakbollen. Söderling skaffar sig en till. Robin följer upp en fantastisk räddning på returen som han sedan efter ännu en duell ger honom 5-3. Chans med andra ord att serva hem setet. Han tar hem det egna servegamet blankt. På 36 minuter vinner han första set. Även om Almagro får tillbaka i stort sett allt vinner Robin setet.

I det andra set så höjer sig spanjoren en aning och får, om möjligt, över än mer bollar på Robin. Söderling å sin sida går ner något i intensitet. Efter exakt en timmas spel så skaffar sig Almagro sin fjärde breakboll i det fjärde gamet. Robin har räddat de tidigare tre men denna gång får Robin bollen för nära kroppen på returen efter serve och bollen seglar bred. Almagro går fram till 1-3.
Medan svensken mest ser ser ut höjer Almagro spelet ytterligare och Robin är inte ens nära i spanjorens servegame. Han kan sedan serva hem setet blankt och avslutar med ett ess.

Avgörande set fortsätter i samma anda som tidigare med många och långa dueller och en Almagro som får tillbaka allt som Robin hittar på.
Robin går fram till 0-30 i Almagros tredje servegame men efter tre returer i nät rinner det gamet i väg.
I det nionde gamet hamnar Robin i svårigheter efter att Almagro räddat en osannolik boll och fått över den över nät samtidigt som han hamnar på rygg. Robin och vi andra tror inte våra ögon. Söderlng svarar då med ett ess. En defensiv sanjoren avslutar nästa poäng med en rak forehand och ny breakboll. Söderling reder ut det och avslutar med ett ess och 5-4.
Efter en djup boll i nät av Almagro går Robin upp till 30 lika. En hög något rädd forehand mitt i backhandkrysset som Almagro lägger bred ger Robin, efter två timmar, hans första matchboll. När inte nerverna är med Robin på nästa poäng och han har chansen att sätta punkt för det hela men istället gör en tafatt smash som spanjoren enkelt kan passera svensken på gör att det är lika igen.
Som avslutning på nästa duell lägger Robin en rak forehand i krysset vilket ger svensken hans andra matchboll. En pressed retur av Robin gör att Almagro inte kan hålla ner nästa boll utan den seglar ut. Matchen är vunnen och Robin vrålar ut sin glädje. Robin ler och gör tummen upp.

Under samma vecka i fjor var det Masters i Madrid. Robin åkte då ut i andra omgången mot en viss Almagro. Han har med andra ord redan nu gått längre, vilket ger sköna ATP-poäng.
Noterbart är att under samtliga sju tidigare möten männen emellan har den som vunnit första set sedan vunnit matchen och så även idag.

I kvarten imorgon kväll, med start tidigast klockan 21.15 väntar antingen mannen som inte går att slå just nu, Novak Djokovic eller schweizaren Stanislas Wawrinka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0