Söderling firade ny tränare med seger

Idag blev det officiellt att Fredrik Fidde Rosengren är Robin Söderlings nya tränare. Exakt upplägg dem emellan är inte klart. När Fidde fick samma fråga i höstas i fjor så ansåg han att inte ville resa så mycket och tackade därmed nej. Vad som nu ändras är oklart. Samarbetet påbörjas med start i nästa vecka och turneringen i Rom. Fidde har tidigare bla tränat Jonas Björkman och Magnus Norman.
Vi återkommer så fort vi vet mer i ämnet. 

I årets andra Masters på grus, i Madrid, gick det idag bra för Söderling mot Santiago Giraldo från Colombia. Han vann med 6-3, 6-3 på 1 timma och tjugo minuter. 

Matchen började dock inte så bra. Robin hamnar i svårigheter med en gång. Giraldo går fram till 15-40 redan i det första svenska servegamet. Robin räddar en men tappar den andra. Han svarar med att bryta tillbaka omgående och av bara farten en gång till och går fram till 4-1. Ytterligare breakbollar sedan men Giraldo håller emot. Robin kan sedan vid 5-3 serva hem första set.
I andra set så skaffar sig Robin två chanser att bryta colombianens serve i hans första servegame. Han räddar dom och håller ifrån i setet. Vid 3-4 och svensk serve hamnar Robin i svårigheter med en breakboll emot. Söderling reder ut situationen. I nästa servegame så kommer det sista svenska rycket. Robin går upp till 15-40 och två breakbollar. Han tar tillvara på den andra, 4-3. Håller serven sedan blankt, 5-3. Giraldo tappar sedan sin serve igen när Söderling tar hem matchen på den andra matchbollen.

Robin möter nu Jo-Wilfried Tsonga i åttondelsfinal. På fyra matcher har Robin fyra segrar över den 22-rankade fransmannen. Senaste segern kom i finalen i Rotterdam tidigare i år. Robin har tappat ett set mot Tsonga. De har mötts en gång, i Masters i Hamburg 2008.
 
Sämre gick det för ende svensk i dubbelturneringen i Madrid. Lindstedt/Tecua föll mot hemmaspelarna, som fick ett wildcard, Ramirez Hidalgo/Ventura i den första omgången med 4-6, 6-3, 10-12.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0