Federer för svår igen

Det blev stopp för Robin Söderling i kvarten i Mastersturneringen i Madrid. Det var, som de flesta gånger tidigare, Roger Federer som blev för svår. Robin föll med 6-7 (2-7), 4-6 på 1 timma och en tre kvart.

Det var bra spel från båda spelarna i första set. De följdes åt fram till 4-5 och svensk serve. Vid 40-15 gör Robin ett dubbelfel och missar en enkel smash till 40 lika och det blir nerv i gamet. Efter en stoppboll av Federer som Robin får en ramträff på blir det setboll för schweizaren. Detta är också matchens första breakboll.
En osannlik räddning från Robins racket på en stenhård forehandsretur som svensken sedan följer upp med rak forehand räddar den setbollen. Ny setboll dyker upp, den räddar Robin med ett ess. Ett par stabila servar räddar gamet, 5 lika.
I nästa svenska serve vaskar Federer fram 30-40 med andra ord ännu en setboll. En framrusande svensk räddar med en skuren backhand. Setet går till tiebreak. Där är schweizaren den starkare. Han minibryter tidigt och även fram till 1-5. Han kan sedan serva hem det till 2-7.

I andra setets sjätte game skaffar sig Robin sig sina första två egna breakbkollar. På den första får huvuddomaren kika på märket och dömmer att den är på linjen. Federer reder ut det hela.
I det nionde gamet hamnar Robin i svårigheter. En breakboll vid 30-40 räcker för Federer då Robin går på nät, gör en undanläggning med en forehand som schweizaren går rätt på och kan lekande lätt lägga in en backhand. Brytet fram till 4-5 är ett faktum och Federer kan serva hem matchen. Han gör det blankt.

Söderling var nära igen mot Federer utan att riktigt komma åt.

Detta var de båda kompatanternas sjutttonde möte. Robin har av dessa endast vunnit en.

Härnäst väntar ännu en Masters för Robin, i Rom som inleds på måndag. Då gör även Fidde Rosengren sin första turnering vid sidan av Robin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0