Det var kul i sju game sedan fegade Robin ur

Världsfemman Robin Söderling hade inte mycket att sätta emot mot världens just nu bäste tennisspelare, serben Novak Djokovic i kvartsfinalen i Roms Mastersturnering. Han föll med 3-6, 0-6 på en timma och en kvart.

Det började dock mycket bra sett ur svensk syndvinkel. Robin ser mycket pigg ut och sätter det mesta på linjerna i de inledande gamen. Han börjar med att bryta Djokovic serve omgående och det blankt. Robin springer upp en rak forehand och Djokovic hinner inte med, 1-0.
Som svar på det skaffar síg serben en egen breakboll i Robins första servegame. Nästa poäng är precis bred av Robin vilket ger 1 lika.
Spelarna följs sedan fram till det sjunde gamet då det är dags för Djkovic att serva igen. Söderling kommer ikapp från 40-15 till breakboll efter andra raka backhanden. Söderling blir det något feg och Djokovic kan rädda den när Robin lägger bollen lång. Ny breakchans dyker upp när serben lägger poängen djupt i nät. Då dyker poängen upp, som vi inte visste då men, som var det sista roliga för svensk del. Robin lägger en rak forehand precis bred på andra breakbollen och Djokovic kan sedan ta hem gamet när Robin lägger bollen i nät, 3-4.
Robin vinner inte sedan något mer game på hela matchen.
Han kommer under i nästa servegame med 0-40, tar igen två poäng men tappar sedan gamet när han lägger bollen enkelt bred. Djokovic kan sedan serva hem gamet blankt och avslutar med sitt första ess.

Andra set inleds lika illa som det första avslutas. Tre breakbollar emot omgående, 0-40. Robin räddar en men på nästa blir han snyggt passerad när svensken kommer fram på nät. I nästa serbiska servegame tänds ett litet hopp. Robin kämpar fram en breakboll när Djokovic gör sitt första dubbelfel. Då blir Söderling åter igen feg och serben kan ta hem poängen när Robin lägger den i nät och sedan även gamet, 0-2.
Sedan fortsätter det bara. Robin tappar 40-15 i nästa egna servegame till en andra breakboll som sedan blir 0-3. Söderling vill sedan ha medicinsk hjälp av oklar anledning. Han lämnar arenan i dryga fem minuter. Men inte hjälper det när svensken är åter i spel. Det visar sig att Söderling inte vinner en enda poäng mer på hela matchen. Djokovic avslutar i stor stil med två ess. Han vinner de sista nio sista gamen och 15 sista poängen.
Söderling tar ynka 11 poäng i det sista setet. Vi fick också se otalt många stoppbollar från serbens racket speciellt i det andra setet. Han är fulproppad med självförtroende just nu.

Robin var inte sig lik efter de två tappade breakbollarna i det sjunde gamet. Hans slagstyrka mattades betänkligt i andra set.

Detta var de båda spelarnas sjunde match. Djokvic har nu 6-1 på Robin. Han har också nu vunnit otroliga 35 raka matcher i år. Inte en enda förlust. Frågan är om det är någon som kan slå honom just nu?!

För Söderlings del började det dock se helt ok ut på gruset så här dryga veckan innan årets andra Grand Slam på Roland Garros inleds. Samarbetet med Fidde Rosengren har börjat lovande.

Robin åker nu med övriga svenska laget till World Team Cup i, schlagerstaden, Düsseldorf som inleds på söndag.
Sverige ingår i den röda gruppen tillsammans med USA, Argentina och Kazakstan. I den blå gruppen återser vi hemmanationen Tyskland, Spanien, Serbien och Ryssland.
Den helt klart starkaste stjärnan blir Söderling. Övriga i laget är debutanten Christian Lindell och dubbelspelarna Robert Lindstedt och Simon Aspelin.
För USA är det Mardy Fish, John Isner, James Blake och Sam Querrey som får försvara de amerikanska färgerna. Argentina ställer upp med Juan Monaco, Juan Ignacio Chela och Maximo Gonzalez och Kazakstan Andrey Golubev, Mikhail Kukushkin och Denis Yevseyev.

Sverige inleder på måndag mot USA. Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0