Vinden störde en vinnande Söderling

Robin Söderling vann sin andra match på Roland Garros. Detta efter seger i tre raka set över spanjoren Alberto Ramos. Segersiffrona skrevs till 6-3, 6-4, 6-4 på knappa två timmar.

Det blåste mycket på Suzanne Lenglenbanan, vilket störde spelarna. Robin som är något känslig för vind i och med sitt något högre uppkast hade problem. Dock inte större än han endast blev bruten en enda gång på hela matchen.

Svensken började bäst och bröt spanjoren omgående fram till 2-0. Spelarna höll sedan sina servar fram till det var dags för Söderling att serva hem tillställningens första set. Setbollen skaffar han sig genom en in-side-out i backhandkrysset och på den gör han ett ess. På en halv timma är första set i hamn.

I andra setets tredje game kom Robin åt igen. Han går från 30-15 i Ramos serve till break. Robin dikterar villkoren och driver spelet. Det leder till chans att serva hem setet vid 5-4. En underhandsfattad forehand gör att Robin skaffar sig senare två setbollar. En bred forehand senare från Ramos racket ger andra set på dryga 30 minuter till Tiobrosonen.

Som i Robins första match har han problem med blåser på händerna, fram för allt högerhanden. Mellan seten nu är det behandling och tejpning från läkarhåll.

I det tredje setet börjar spanjoren mer och mer komma åt Robin och jämnar ut spelet. Vinden ökar vilket stör Robin än mer. Han tittar mer och mer åt tränare Rosengrens håll. I det ack så viktiga sjunde gamet är det Robins tur att få övertaget. Han får fram breakboll efter breakboll. I det långa gamet och den fjräde brytmöjlgheten för Söderling så får Robin till en mycket bra retur på serven som landar så nära Ramos att han inte hinner ställa in sig utan lägger poängen/bollen i nät. Robin är i slagläge. Då händer det som inte får hända men som är så vanligt. Robin slappnar av och bjuder tillbaka spanjoren. Efter en rad misstag där Robin besväras av vinden bryter Ramos tillbaka på sin första och enda breakboll.
Dock så ger inte Robin upp. Han kontrar och skaffar sig två nya breakbollar i gamet med en gång efteråt. En duell följer på den poängen där Söderling är den starkare. 5-4 och svensken har chansen att serva hem matchen.
En lång retur från spanjoren ger Robin tre matchbollar. En rak forehand på baslinjen och matchen till Söderling.

En stabil insats utan att glänsa, så kan vi sammanfatta dagens fight.

I det tredje rundan väntar Leonardo Mayer från Argentina. Robin har mött honom en gång tidigare. Det var i första omgången i Davis Cup i Kungliga Tennishallen i mars förra året. Robin vann i tre raka med mycket jämna set.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0