Ny lagtävling 2020

Svenska DC-bloggen brinner som bekant för svensk tennis i allmänhet och för denna ädla idrott i lagformat i synnerhet. Gläds då otroligt mycket när formerna av det nya ATP Cup börlar sippra ut. 
Det har under en längre tid tisslats och tasslats om en ny ATP Cup som ersättning för World Team Cup som speiades i Düsseldorf mellan åren 1978-2012. Underlaget var då grus. 

Det vi idag vet är att första gången blir den 3-12 januari 2020, om exakt ett år. Tre städer i Australien står som värdar.  Två av dessa är Brisbane och Sydney. Den tredje offentliggörs senare. 
De 24 bäst rankade spelarna är med sina länder representerade. De tas ut vid ranking i september (topp 18) samt i november (plats/land 19-24). 
Finns fler än en i topp 24 från samma land går turen till nästa, nummer 25. Samma land även där så fortsätter det till samtliga 24 länder är representerade. 
Dessa 24 länder delas in i sex grupper, fyra länder i varje grupp. Alla möter alla. Sista helgen avslutas med utslagningsmatcher, för de sex gruppvinnarna samt de två bästa grupptvåorna, för fyra kvartsfinaler, två semifinaler och en final till det bara finns ett land kvar. 
Vinnarna kan max få 750 ATP-poäng i singel samt 250 för dubbeln och 15.000.000 US-dollar. 
Fem spelare från varje land får tas ut. Det kommer att spelas två singlar och en dubbel. Samtliga i bäst av tre set.

Sverige har fyra titlar i den gamla formatet i Düsseldorf. Så här kunde vi läsa på Svenska DC-bloggen när Sverige vann sin sista titel 2008: http://svenskadaviscup.blogg.se/2008/may/sverige-raddade-matchboll-och-ar-mastare-igen.html

Intressant är att se hur det här kommer att påverka Davis Cup och det nya upplägget som startar i år med finalvecka 18-24 november.

Svenska DC-bloggen återkommer. Som alltid. 













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0