Sverige räddade matchboll och är mästare igen

Det tog 13 år men nu är vi mästare igen. Sverige vann den avgörande dubbeln över Ryssland efter att ha räddat en matchboll och vann därmed World Team Cup i Düsseldorf! Underbart är det! Robin Söderling vann samtliga sina fyra singlar och sina fyra dubblar! Thomas Johansson har spelat en bra grustennis och vunnit de matcher har behövt och Robert Lindstedt vann, också då hann sina fyra dubbelmatcher under veckan.

I Sveriges vinnande dubbellag spelade Söderling/Lindstedt. De vann över Tursunov/Youzhny med 4-6, 7-6 (7-5), 11-9 (mtb) efter en timma och fyrtio fem minuter.
Ryssarna var lite bättre under hela första set som de också kunde ta hem. I andra så hamnade åter igen vi i underläge med 1-3, men lyckades bryta tillbaka till 4 lika. Setet gick till tiebreak där vi kunde ta tillvara på de "rätta poängen" och vinna med 7-5. I det helt avgörande matchtiebreaket så så fick vi ett tidigt minibreak, ryssarna kvitterade till 4-3. Vi skaffade åter ett minibreak till 7-6, men de kvitterade igen med en gång, 7-7. Vid 8-9 får Ryssland en matchboll som vi tar och får fram en egen matchboll och rysk serve. Vi tar den och är mästare!

Den Svenska DC-bloggen säger grattis till Robin Söderling, Robert Lindstedt och Thomas Johansson!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0