Indien på hemmaplan i september

Lotten föll i London precis, lotten för Davis Cup World Group 1. Sverige möter Indien och dessutom på hemmaplan. Datum för matchen är 13-14 alt 14-15 september. 
Spelort är inte bestämt. Mest lockande borde det vara att spela matchen på grus, då detta tilltalar Sverige bäst men inte Indierna. Kan vi återigen hoppas på en match i Båstad? 
Alternativet till spel på grus skulle kunna vara en ordentligt långsom inomhusmatta. Ett plus med att spela inomhus är vädret är nyckfullt i september månad. 
När Indien har fördelen av att spela på hammaplan väljs det hard utomhus alternativs gräs som underlag.
 
Helgen som gick så vann Indien mot Pakistan med 4-0 på bortaplan. Matchen spelades utomhus på gräs. För Indien spelade Ramkumar Ramanathan (singelranking 459/dubbel 210), Niki Kaliyanda Poonacha (794/147), NSriram Balji (-/78), Yuki Bhambri (-/60) och Saketh Myneni (-/107). Kapten är Rohit Rajpal. 
Indiens bäst rankade singelspelare, Sumit Nagal på plats 121, och världes bäste dubbelspelare för tillfället Rohan Bopanna var inte med under helgens match mot Paktistan. 
Dock så var båda med förra året då Indien mötte Danmark (förlust med 2-3 på bortaplan) och Marocko (vinst med 4-1 på hemmaplan). 
 
Sverige har mött Indien fem gånger. Samtliga gånger med svensk vinst. Totalt har Indien vunnit två matcher totalt genom åren. Den vi minns mest är finalen 1987 då det lades in grus i Scandinavium i Göteborg. Sverge vann titeln med 5-0. Mats Wilander och Anders Järryd vann singlarna och Joakim Nyström/Wilander dubbeln. Sverige tappade endast ett set den helgen. 
Senast matchen var 2005 i New Dehli. Sverige vann då med 3-1. Singelvinsterna stod Jonas Björkman och Thomas Johansson för. Förlust i dubbeln blev det för nuvarande förbundskapten Simon Aspelin i par med Björkam. Matchen spelades på gräs. Värt att notera att tredje dagens singlar flyttades från söndagen till måndagen pga det regnades hela söndagen.
 
Vinnaren i matchen mellan Sverige och Indien får spela kvalificeringsmatch till Davis Cupfinals 2024.
Senast den 25 juni skall det Internationella Tennisförbundet godkänt det svenska förslaget för spelort och underlag.
 
Svenska DC-bloggen håller dig uppdaterad om vad som händer inom svensk tennis, som alltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0