Ymer visar storform

Otroligt bra spel i PNB Paribas Nordic Open i Stockholm av Sverigeettan* Elias Ymer. Han mötte 49-rankade Bautista Agut, spelade distinkt och med ett högt tempo matchen igenom. Vinst med 2 x 6-4 på knappa 1,5 timma.

Stenhårda och precisa slag, ett högt tempo och en vinnarskalle inställd på 100% kvällen till ära - där är tre viktiga orsaker till succén, hans spel i Kungliga Tennishallen ikväll. 

Båda spelarna bjöd upp till dans omedelbart. De följdes åt fram till 3 lika. Där och då tycker svensken. Den 49-rankade spanjoren i trångmpl, tappar till 15-40. Duell följer, Bautista Agut i nät, 4-3. Ymer följer upp det med blankt gem till 5-3. 
Spansk serve. 30-40, setboll nummer 1, efter en rak backhand på sidlinjen. Bautista Agut redde ut det prikära läget, 5-4. 
Retur bred ger 40-30, setboll. Avslutar setet med ett ess, matchminut 46.
Enligt den officiella statistiken ger oss 13 vinnare för Ymer, ett för spanjoren.
Ymer läser sina anteckningar i pausen innan andra set. Svensken är lika snabb, ättrig. Breakbollar, 15-40, omgående. Upplagd på den första men icke. Gemet till spanjoren. Ymer verkar tappa fokus någon minut. Vipps breakbollar emot, 15-40. En misslyckad stoppboll från svenskens racket ger 0-2. Åtta av nio poäng nu till Bautista Agut. 
Snabbt svar följer. En bred forehand ger 15-40. En rak forehand och tillbaka på serve, 1-2. Ymer höjer sig ytterligare. 3-3 på matchtavlan. Svensken exploderar gör några lysande poäng. Lobben till 0-30 och en stenhård forehandsretur är tennisgodis x 2. Samt 0-40, tre breakbollar.  Duell från baslinjen följer. Avslutsr med en forehand i nätkanten, tillbaka. 4-3. Spanjoren upp till 40-0, tappar till 40 lika efter två dubbelfel. Redde ut det, 5-4. Ymer kan serva hem matchen. Duell med något så ovanligt som slicar avslutas med en rak otagbar forehand, 40-0, tre matchbollar. Retur, följd upp av ännu ett otagbart slag - en rak backhand. 
26-4 när vi ser till vinnare. 

Ymer ler, ler som vinnare. 

Långsammare bana och något tyngre bollar jämfört med vad vi fick se Ymer spela i Davis Cup för en månad sedan och sist men inte minst - fördel av att spela på hemmaplan, där är några av anledningarna till denna scenförändring på en månad. Till det en spetsad form och en matchbild som svensken får precis dit han vill.

På onsdag väntar dagens stora överraskning, kroaten och kvalvinnaren, 18 år ung och med ranking 165, Dino Prizmic som idag vann över sjätteseedade Legecka i två raka set. 


*sett till rankingen är Elias två just nu tvåa av svenskarna men med tanke på att hans broder Mikael är avstängd och dessutom personligen påstått att han lagt av så räknar vi honom som etta i Sverige.  











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0