Ymer gav upp

Elias Ymer kände av låsningar, ont i ryggslutet i karriärens första kvartsfinal i BNP Paribas Nordic Open Stockholm. Detta mot 53-rankade serben Miomir Kecmanovic, han bröt vid 0-6, 2-3 efter en knapp timma. 
Det märktes tydligt att svensken hade problem tidigt. Trots läkaren som behandlade Ymer hjälpte det inte. Han vann tio poäng i första set, nio i egen serve. Alltså ett poäng i serbens servegem. 

Trots dagens walk over så är detta en stor framgång för Elias. 25 färska poäng (behåller 20 från 2022) samt en klättring till runt 160 vid ny ranking på måndag. 




Kommentarer
Postat av: Anonym

Om ett par veckor återvänder ATP-touren till Stockholm. Challengerturneringen i Danderyd ser ut att bli stark. För stark?
En första "acceptance list" finns, även om inte arrangörerna lagt ut något än. De åtta högst rankade - och de som kommer bli seedade - är rankade topp 100!
Och "alla" som går in i huvudtävlingen är rankade topp 140. självklart kan förändringar och återbud komma. Men svenskarna får således förlita sig på Wild Cards men det kan bli svårt för hemmaspelarna att ens vinna en match!? Kvalet kanske blir svagare men frågan är vad en sån här turnering är "värd" Svensk Tennis? Alla jublar att vi får fler internationella turneringar på hemmaplan men faktum är att kvalen långt ifrån alltid är fulla och att uppgradera tävlingar kan bli fel, som tex i Ystad i somras där en 40 000 USD ITF var för svår för svenskorna som åkte ut tidigt eller direkt.
Någon (betalande) publik kan man nog inte räkna med på GTG och frågan är om det är en bra investering i svensk tennis? Turneringen kostar sannolikt runt 1 miljon att producera och genomföra, en miljon som skulle göra större nytta på annat sätt i svensk tennis? Men nu finns det finansiärer som vill synas och låter sig övertygas om att detta är bra. Vi är nog många som gärna kollar in turneringen och tycker det är kul men sportsligt kan det bli en flopp som inte betyder någonting. Vi har idag ingen spelare som konsekvent gör bra ifrån sig på challengernivå än mindre på ITF 25 000-nivå. Så en challenger av denna kaliber är inte helt tajmad sett till materialet? Den svensk som redan fått klartecken till tävlingen via WC har f.ö 0-16 i matchfacit på denna nivå, men visst är det kul att testa. I synnerhet på hemmaplan.

2023-10-24 @ 15:35:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0