Lotten skall falla

På söndag strax efter klockan 14 så lottas nästa års kvalificeringsrunda till Davis Cupfinals 2024.
Det är tolv matcher som skall lottas, tolv landskamper. Matchen spelas antingen 2-3 eller 3-4 februari. 
 
Årets finalister (vet detta imorgon sen kväll efter att båda semifinalerna i årets Davis Cupfinals spelats) samt två wild card (delas ut innan lottningen) är direktkvalificerade.
De 12 högst sedade efter att finalisterna är utsedda och wildcarden utdelade enligt Davis Cups ranking kommer att seedas.
 
Sverige, just nu rankad på plats 15 kommer att seedas. Senaste hemmafördel för lottat land blir i rundan i februari på bortaplan och vice versa. Om länderna inte mötts så är det lotten som avgöra vem som får hemmaplan. 
Om Sveriges lottas mot Belgien, Schweiz, Slovakien, Brasilien eller Ukraina blir det på hemmaplan. Lottas det mot Argentina, Ungern, Portugal eller Israel blir det spel på bortaplan. 
Slumpas det så att Korea, Taiwan eller Peru då avgör lotten om det blir hemma eller borta.
 
Det går alltid att spekulera i vilket land/motsånd som är bäst. Det går inte att bortse ifrån att de sämst rankade länderna besitter de lägst rankade spelarna. Här ser vi att Ukraina (hemmafördel), Taiwan (om lotten ger Sverige hemmafördel) och Israel (som säkerligen kommer att flyttas till neutral plats) ser enklast ut på pappret. Till det är det alltid en fördel att spela på hemmaplan. 
 
Svenska DC-bloggen är mycket spända inför söndagen, som alltid inför lottning till Davis Cup skall göras. Vi håller dig uppdaterad så fort vi vet något mer.  

Kommentarer
Postat av: Wheaton

Helsingborg blir spelplats.

2023-11-28 @ 22:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0