Dubbelt upp i Paris

Elias Ymer vinner kvalfinalen till Roland Garros över andraseedade, 64-rankade Yannick Hanfman med siffrorna 6-3, 6-4 på 1,5 timme. 

Traditionens makt är viktig i tennisens värld. Elias och tysken har turats om att vinna de gånger dem mötts. Första, 2019 i Ludwigshafen vann tysken på hemmaplan. 2021 återigen i Tyskland, Braunschweig vann svensken och ifjor i München vann Hanfman igen. Till det nu i Paris svensk vinst. 2-2 med andra ord i inbördes möten, samtliga på grus. 

En tung forehand kross som tysken möter med en utsträckt backhand i hörnet seglar lång. Ymer sträcker armarna i luften. Vinst, klar för Roland Garros för tredje gången. Första var 2015, andra 2018.

Första omgången. Då ser vi honom mot världsfyran Christian Ruud. De två nordiska herrarna har inte mötts innan. 
 

Sedan tidigare är Mikael Ymer klar för huvudturneringen i Paris. Om nu inte en avstängning blir aktuell efter gårdagens utbrott och diskvalificering i Lyon. Han möter italienaren Lorenzo Musetti, seedad 17. De har mötts en gång tidigare, i Rotterdam (inomhus, hard), då vann italienaren över tre set.


Glädjande att se är även Dragos Madaras framfart i Challengern i nordmakedonien, Skopje. Karriärens första semifinal införskaffades. Där blev wild cardspelaren Valkusz, rankad 283 för svår. Förlust i två raka. Madaras tretton långa svit med vinna matcher är därmed över. Nytt personbästa på rankingen på måndag, cirka plats 213. 












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0