Tillbaka i Bologna

Lotten har falllit. Till gruppspelet i Davis Cup Finals den 12–17 september. 

Sverige hamnade i grupp A, spelar för andra året i rad i italienska Bologna. Förutom hemmanationen spelar fjolårsvinnarna Kanada och Chile i samma grupp. 

Förutom spel i samma stad och arena The Unipol Arena har Sverige mött samtliga tre motståndarna under de senaste tre åren.
I kvalificeringsrundan i mars 2020 (till slutspelet 2021), Chile i Kungl Tennishallen, vinst med 3-1. Då vann Mikael Ymer (rankad 53) sina två singlar och Markus Eriksson/Robert Lindstedt dubbeln. Alejandro Tabilo (162) och Marcelo Tomas Barrios Vera (183) tog hand om dubbeln. Bäst rankade för Chile, Nicolas Jarry (53) saknades i truppen. 
I gruppspelet 2021, möttes och vann Sverige med 3-0 mot Kanada. Mikael och Elias (149) vann singlarna och André Göransson/Robert Lindstedt dubbeln. För Kanada spelade Steven Diez (282), Vasek Pospisil (158) samt Pospisil/Schnur i dubbeln. Med andra ord saknades Felix Auger-Aliassime (6) och Denis Shapovalov (30) då. Dock var båda med när Kanada spelade hem sin första titel i Davis Cup i november. 
Sedan i september i fjor. I samma arena i Bologna, förlust trots bra spel mot Italien med 1-2. Då såga vi återigen bröderna Ymer i singel. Matteo Berrettini (23) vann mot Elias. Mikael vann däremot mot Jannik Sinner (11). Förlust i dubbeln för Göransson/Madaras i två raka mot Simone Bolelli/Fabio Fognini. 

Övriga grupper.
Grupp B som spelar i AO Arens i Manchester där hemmanationen Storbritannien tar emot fjolårsfinalisterna Australien samt Frankrike och Schweiz. 

Grupp C spelar i spanska The Pabellón Municipal Fuente de San Luis i Valencia, för förutom Spanien, Serbien, Frankie och Korea gör upp om de två platserna per grupp till slutspelet i Malaga i november. 

Sista gruppen, D, spelar i Kroatien. Spelplats oklart, meddelas senare. Hemmanationen får sällskap av Nederländerna, USA och Finland. 

Det blir spännande att följa samtliga spelare fram till uttagning i mitten av augusti i allmänhet och aktuella spelare för Sverige i synnerhet. Svenska DC-bloggen gör som vi alltid gör, vi återkommer. 














Kommentarer
Postat av: Hicham Arazi

Robin slutar och risken är att förbundet tar fel beslut nu...
En DC-coach som bara ska jobba max 2-3 veckor om året är inte svårt, då passar Enqvist, Björkman mfl men jag skulle gärna se Norman. Han är mest påläst, mest nyfiken och minst intresserad av uppmärksamheten vilket är de andras två huvudargument för att tacka ja? MN drivs av det sportsliga och det borde pasda som sidouppdrag då Wawrinka kansle lägger av till vintern? På oddset ger nog TE minst tillbaka.
Men. Ist för msssa juniorkaptener på heltid vore det kanske bättre ha en landslagscoach på iaf halvtid för framtiden. Då helst ngn med koll och intresse neråt de äldre juniorerna. Med den profilen finns fler alternativ men vem skulle pasda bäst? Det handlar ju inte bara om att hantera två underliga bröder. En respekterad vettig person som hjälpt förbundet tidigare med annat är tex Peter Rejmer... Andra förslag?

2023-04-03 @ 16:21:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0