Inget set denna gången heller

Elias Ymer har mött italienaren Matteo Berrettini, rankad just nu på plats 24 jämfört med svenskens plats 170, tre gånger. Samtliga tre gånger med förlust utan att vinna ett set. Idag tredje gången gillt, hoppades man på, i Acapulco ATP500 blev det förlust med 2 x 3-6 på drygt 1,5 timma. 
Två tapp av gem/break i första set på nio chanser. Inga egna och en av två i andra. Två egna men tog inte till vara någon. 

55 nya poäng in denna vecka kommer ge ett skutt upp med 21 placeringar till 149 när nya rankingen presenteras på måndag. 


Kommentarer
Postat av: David Wheaton

Elias blir stadigt bättre och iDavis Cup öevererar han topp 100 tennis. Men frågan är om han kan ta steget även på rankongen. Åren går och jag tror att det måste ske i år. Risken är annars att han blir skadad, tappar motivationen och sakta glider ur topp 200.
Jag tror många skulle unna honom ett par år på topp 100 där sälra imtäkter via GS-spel skulle ge lugn och möjligheter att spela utan stress.

Svar: Håller med. Intressant, lyckligtvis, att se att han levererar i Davis Cup. Som vi på bloggen skrivit om tidigare så borde han ta hjälp av några kring DC-laget: Söderling/Hedsberg, etc. De har bra inverkan på honom, påverkar honom, höjer honom.
Ja, året i år kan bli avgörande. Vi får följa det, se vad som händer.
svenskadaviscup.blogg.se

2023-03-05 @ 23:09:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0