Stabilt de luxe

Mikael Ymer är vidare till andra omgången av Grand Slam, The Championship Wimbledon i London. Detta efter en mycket habil insats över slovaken Alex Molcan, rankad 83. Siffrorna skrevs till 6-3, 6-3, 6-4 på en timma och 44 minuter. 

Stabil serve med hög vinstprocent, ett lugn i spelet och ingen breakboll emot la grunden för segern. Till det en motståndare som inte riktigt verkade tro på seger. 

Break redan i första gemet som sedan höll till 5-3. Sex räddade break- och setbollar innan Ymer avgjorde när Molcan la en forehand i korridoren. 33 minuter.
Samma scenario i andra set. Slovaken på nät, passering av Ymer till 2-0. Chans till dubbelbreak vid 4-1 men 4-2. 
Istället svensk serve vid 5-3. Upp till 40-25, 2 setbollar. På den andra landar bollen på ramen och setet till svensken. 32 minuter, 
Bättre servande av Molcan i tredje set. Ger ett jämnare set. En förlorad breakboll i första gemet. Tre vunna breakbollar av 12 hittills. 
I sjunde gemet kommer avgörandet. Ymer jagar Molcan från hörn till hörn. Följer upp det med stoppboll som slovaken hinner upp. Smash och 15-40, två breakbollar. På första räddar en boll på sidlinjen Molcan. 
På nummer två kommer avgörandet. En rak forehand från Ymer, Molcan i nät, 4-3. Vid 5-4. Ymer till serve. En rak backhand, slovaken i nät. Blankt gem till matchvinst. 

Andra omgången väntar vinnaren mellan niondeseedade Taylor Fritz och tysken Yannick Hanfmann (ranking 45). Spelas klart imorgon efter den avbröts på grund av mörker. Matchen är inne i femte set. 3-2 till tysken.

Mikael har nått andra omgången i Wimbledon både 2021 och 2022. Kan vi hoppas på ett personligt rekord i är?











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0