Inatt kör vi

Årets första Grand Slam inleds inatt svensk tid, klockan 01. För svensk del ser vi redan i natt, Mikael Ymer. Han mötet 31-seedade Yoshihito Nishioka från Japan står för motståndet. De har aldrig mötts tidigare. Noterbart är att japanen lämnade wo vid senaste framträdande för en vecka sedan, i Adelaide. Detta i semifinalen mot Korda vid ställningen 6-7(5), 0-1. Anledningen är oklar. 

Även André Göransson är med. I par med schweizaren Huesler möter paret fransoserna Halys/Mannarino. 

Kommentarer
Postat av: Mecir

En DC blogg som skiter i DC?
För ngn dag sedan kom nyheten om att DC-upplägget med Cosmos spricker. Vad händer nu?
https://www.tennis.com/news/articles/with-implosion-of-kosmos-reimagined-event-the-davis-cup-runs-dry

Med succe för nya United Cup och dessutom ett Laver Cup...och ITF har sin sists bebis i DC och den maktfaktorn ksn man inte ge bort. Men idsg finns DC-veckorna inte kvar i ATP-kalendern. Var och hur ska ett nygammalt DC spelas?! Och hur?

Är/var inte den stors missen med de senaste årens projekt stt vissa länder och spelare aldrig fick dpela på hemmaplan? Fotbolls VM spelas vart 4e år. Skulle en DC-turnering på ngt sätt kunna ligga övet 2-3 år och inte spelas under OS-åren!?

Svar: Hej Mecir! Din namne, från Tjeckoslovakien/Slovakien, med Miloslav i förnamn - vilken tennisspelare han var.
Har tagit emot nyheten om Cosmos avhopp från Davis Cup. Helt klart oroväckande. Årets upplaga är dock säkrad.
Återstår att se vad som händer 2024. Spekulationer så här långt. Upplägg likt fotbolls-VM har diskuterats tidigare. Återgång till hur det var innan kan vara ett alternativ. Veckorna 5, 37 och 47 är vikta åt DC även i årets kalender. Vi får avvakta och se. Så fort någonting sägs/skrivs/vi ser ngt, skriver vi om det.
svenskadaviscup.blogg.se

2023-01-16 @ 21:43:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0