Fyra städer och lotten

Kvalificeringsrundorna till gruppspelet av Davis Cupfinalen runt om världen, tolv stycken, är färdigspelade. Vinnarna är, förutom Sverige, Kroatien, USA, Schweiz, Frankrike, Storbritannien, Serbien, Chile, Korea, Nederländerna, Finland och Tjeckien. 

Tillsammans med fjolårets finalpar - Australien och mästarna Kanada - samt de två wildcarden Italien och Spanien. Där har ni de sexton länderna som tävlar om titeln årets Davis Cupmästare 2023.  

Det internationella tennisförbundet, ITF, skall utse fyra värdstäder av de sexton länderna som är med. Varje stad har en grupp om fyra länder, alla möter alla. Detta gruppspel spelas 12-17 september. 
Vinnaren och tvåan i varje grupp går sedan vidare till finalspelet 21-26 november i Malaga, Spanien. 

De fyra värdstäderna skall offentliggöras inom en månad, enligt källor. Lottning till grupperna i september kommer att göras strax därefter. 

Svenska DC-bloggen återkommer så fort vi vet mer. Som alltid. 




Kommentarer
Postat av: Malivai Washington

Vi väntar fortfarande.
Är det månne kris i ITF-fabriken efter att Kosmosavtalet rivits? Hittar man inte arrangörsstäder som kan acceptera villkoren eller är det känsligt att välja länder eftersom seedningen ger utmaningar? Kan grupper hamna utanför europa? Enligt nuvarande ranking är Sverige i seedningsgrupp tre, trots bra ranking. Men man är i gott sällskap med USA och Frankrike - som man alltså slipper möta. Vad som är en bra eller dålig lottning är svårt att säga beroende på vilka spelare som faktiskt kommer till start, minns Kanada utan Felix & Shapo... Spanien utan Rafa eller Alcaraz är plötsligt "mänskligt"? Serbien utan Nowax är en sak, med ngt annat.
Men, åter till huvudfrågan. Varför är inte höstens gruppspel lottat och arrangörsstäder utsedda? Jag anar oråd och då har vi dessutom framtiden att tänka på. Hur och var skall DC ta plats i schemat från 2024 och framåt (dessutom ett OS år!)?

Svar: Vi väntar. Nu dock har vi ett datum för lottning och offentliggörande, onsdag 29 mars.
Håller med om osäkerheten kring Davis Cup 2024, framåt. Vi får helt enkelt luta oss tillbaka och se…
svenskadaviscup.blogg.se

2023-03-14 @ 10:09:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0