En boll från semi

Mikael Ymer hade en matchboll, i avgörande sets tiebreak vid ställningen 6-5, i kvartsfinal mot toppseedade Hubert Hurkacz i Marseille, Frankrike och ATP250. 
 
Matchen slutade 3-6, 6-3, 6-7(8) på knappa tre timmar. Vi fick en väntar matchutveckling. Många dueller från baslinjen eller i Ymers fall bakom den. Om någon av spelarna rörde sig framåt var det oftast polacken. Till det ett nervöst avgörande tiebreak. 
 
Var sitt break inledde matchen. Tapp efter matchens längsta duell, på andra breakbollen, i det sjätte gemet. En forehand och svensken borta, 2-4. Setboll vid 3-5. En nätrullare som Ymer hinner upp men är för kort på det motlägget och brta. 51 minuter tog setet. 
 
Andra set. Svensken räddar en breakboll i första gemet. Chans vid 2-1 och serve för polacken. 15-40, två breakbollar. Duell fööljer och en bakchand från baslinjen i nät, 3-1. Höll sedan fram till setvinst. 
 
Avgörande set. Kopia på första set med var sitt break. Svensk chans vid 3-3, 30-40. Men ett ess räddade polacken. Ny chans vid 5-5 och 30-40 i Hurkacz serve. Duell som avslutas med en undanläggning vid nät, Ymer borta. 5-6 istället. Tiebreak följer. Som sagt ett nervöst sådant. Från båda spelarna. Ymer minibreak till 3-2 efter lång backhand från polackens racket. Vid ställningen 5-4, två bollar från match och dessutom två egna servar. Chans med andra ord att serve hem matchen. Dock tapp på första, 5 lika. En rack backhand följer, polacken borta, 6-5 och matchboll för svensken. Andraserve från Hurkacz. Överraskande serve gör returen lång, 6-6. Ess sedan till 6-7, polska matchboll. Ymer har chansen men kommer fel till en smash som gör den för lam, mitt i banan. Hurkacz lägger en backhand på baslinjen. Ymer kommer fel till den och en rak backhand ställer Ymer. 
 
Bra insats med en kvart. Synd att han inte kunde knyta ihop det när Ymer var så nära. 
 
Nästa vecka, ATP500 i Dubai för Mikael. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0