Drömma om Avicii Arena

Sverige är klara för Davis Cup Finals gruppspel, detta efter seger mot Bosnien & Hercegovina i helgen. 
Ett gruppspel som skall spelas i fyra städer/länder den 12-17 september. 
Fyra länder i varje grupp. Sexton nationer. Fyra av de deltagande länderna kommer ta hand om en grupp var. Det kan bli i Sverige. Om det Svenska Tennisförbundet är intresserade av detta arrangemang är oklart. Sökt ansvariga för förbundet idag utan svar. 
 
Låt oss så här på söndagskvällen drömma om att Sverige söker och får en av grupperna, Sveriges grupp. 
Med tanke på helgens succé både sportsligt, organisatioriskt och publikt känns det som denna typ av evenemang skall spelas i Stockholm. 
Kungl Tennishallen med plats för 5000 åskådare känns, är antagligen för litet. 
Avicii Arena (fd Globen) har arrangerat tennis innan. Stockholm Open höll till härmellan 1989-1994. Arenan tar i fullskala 16000 åskådare, för tennis cirka 14000. Till det går det med enkla medel stänga av sektioner, delar av läktarna för att skapa en intimare känsla.
 
För att ett evenemang av denna storlek/kaliber skall bli verkighet krävs att tennis-Sverige går samman, gemensamt. Att kunniga inom olika områden arbetar med sin spetskompitens. Klubbar runt o i Sverige engageras, media bombarderas, influencers bjuds in, fd. svenska tennisstjärnor dras sitt strå, familjen Borg+Wilander+Edberg görs tilll ambassadörer, klubbpriser och familjepriser på biljetter, alla möjliga kändisar bjuds in, tävlingar innan och under spelveckan, osv, osv. 
 
Ser vi till fjolårets fyra städer/arenor som var värdar för gruppspelet tog dessa in i stigande skala Glasgow/Emirates Arena 8200 åskådare, Valencia/The Pabellón Fuente San Luis 9000, Hamburg/AM Rothenbaum 13200 samt Bologna/Unipol Arena 17000. Ser vi till dessa siffror är det helt klart görbart att Sverige söker och blir tilldelad en av de fyra grupperna. En annan aspekt är att det är Sveriges tredje raka avancemang till gruppspelet. 
 
Svenska DC-bloggen håller er uppdaterade vad som händer, utvecklingen. Som alltid.

Kommentarer
Postat av: David Wheaton

Nej,
Det är inte realistiskt att Sverige varken söker eller får en grupp. Låt oss inte luras av tennisintresset på bredare front. 2500 pers x 2 dgr för att se Sverige vinna och gå till slutspel funkar. Men ett möte mellan säg Korea - Nederländerna, eller Tjeckien - Schweiz, en onsdagkväll i september...? Inte ens om vi fick Finland i vår grupp + Serbien med Djocko eller Spanien med Nadal skulle matcherna utan Sverige få ytterst svårt att locka publik. Kanske Schweiz med en comebackande Federer skulle kunna funka?

Nu när slutspelet är uppdelat kan ju grupper också hamna utanför Europa vilket inte funkade när allt hängde ihop. Australien och Kanada är säkert länder som är sugna på hemnmaspel. Då gruppspelet är direkt efter US Open tror jag USA eller Kanada får en grupp. Spelarna skall efteråt till Asien så kanske Korea vill ha och få en grupp? I så fall återstår bara 2 grupper till Europa. Spanien får alltid en och sedan kanske balkan bör ha en?

Svensk media var i Stockholm ytterst modesta och försiktiga. Såväl TT:s som dagstidningarnas texter var torftiga. Ingenting om det som är superviktigt, Davis Cup:s framtid och ekonomin kring det. De senaste åren har varit en kassako för spelare och förbund.

Svar: Realistiskt eller ej, oklart. Men roligt hade det varit med en grupp på hemmaplan. Drömma….
Håller med om nästa år. Inget nytt har kommit. ITF är tysta, svarar inte. Anledningen är troligtvis att de inte själva vet….
svenskadaviscup.blogg.se

2023-02-06 @ 12:43:31
Postat av: Mecir

Vancouver ska väl ha Laver Cup så de vill nog inte ha ett lagevent till?

USA är möjligt men spelare kommer nog inte gilla en trip down under om det blir realotet, mellan usa och asien...

Svar: Håller med. Troligtvis en grupp i Amerika/USA och tre i Europa.
svenskadaviscup.blogg.se

2023-02-06 @ 19:18:44
Postat av: Younes El Auounoui

Knappast troligt att Sverige blir tillfrågat eller vill ta risken. Undrar om inte ITF har en rejäl kris nu med DC. Flera sponsorer syntes inte i Sthlm och SvTF fick mer utrymme till sina samarbetspartners vilket förr var omöjligt. Vågar man spekulera i vad som händer nästa år med formatet? Är svenska förbundet tillfrågat och vad är deras hållning?
Och tänk om någon för en gångs skull konstaterade att det VAR bättre förr? Och därmed fick vi iaf en riktig final över fem matcher i fem set med borta-hemmalag...
En spaning är att bröderna Ymer sällan spelar veckan efter DC eller spelar dåligt och inte drar nytta av träningsveckan med landslaget vilket ofta var fallet förr?

Svar: Tack för din kommentar. Ingenting är omöjligt. Sverige kan dra nytta av färre uppbundna ITF-sponsorer och istället lägga större vikt av fler egna. Formatet för 2024 o framåt är högst oklart. Inget nytt från ITF. Kanske en återgång till "det gamla formatet" (femsetsmatcher över tre dagar, etc).
Spaningen ang Ymers får vi följa upp....
svenskadaviscup.blogg.se

2023-02-10 @ 13:02:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0