Mikael Ymer slutar

Avstängd för att ha missat tre stycken dopingprover, för en månad sedan. Idag, via sociala medier, meddelar Mikael Ymer att han avslutar sin professionella tenniskarriär. 

Som bäst rankad var han nummer 50, i april i år. 
Det är många fantastiska minnen på tennisbanan under Davis Cup som Svenska DC-bloggen har, när Mikael stått på den ena sidan av nätet. 14 stycken blev det. 
Totalt spelade hade 23 singlar där han vann 16 samt en dubbel med förlust på 15 landskamper. 
Debuten och dessutom vårt starkaste minne skedde 2015 över Halloweenhelgen mot Danmark på bortaplan, inomhus i Slagelse. Som en av få skribenter var Svenska DC-bloggen på plats. Mikael vann både sina singlar. Först som andra singel mot Frederik Nielsen på fredagen i tre raka set. Sedan i avgörande femte matchen över fem set, efter att ha tappat en 2-0-ledning, på söndagen mot Christian Sigsgaard. 
Så här skrev vi då om den matchen: https://svenskadaviscup.blogg.se/2015/november/ymer-saker-mot-debutant.html

Vi säger tack för tennisen, lycka till i framtiden. 




Kommentarer
Postat av: Anonym

Svenskt spel i Play Off i februari 2024 är oundvikligt. Där kan det bli möte med Norge eller Danmark! Det finns också andra starka nationer att slåss mot och snart är väl turen med hemmaplan också förbi. Så jag skulle säga att mycket lutar mot ett kval i september om ett år som då gäller degradering i systemet och kanske inledningen på en lång tuff period för det svenska DC-laget?

Se lagen i div 1 här: https://www.daviscup.com/en/draws-results/world-group-i/2023.aspx

2023-08-31 @ 13:19:31
Postat av: Tomas Ask

Tragiskt är väl det minsta man kan säga.
Om jag var Mikael skulle jag känna mig övergiven av förbundet. Hur kunde ITF bestämma sig för en kostsam överklagandeprocess utan klartecken från tennisförbundet?
Vem kunde tro att Kent Carlssons profetia om Mikael som 'en patetisk snorvalp som borde tas bort från DC-laget och från hela skiten' skulle bli verklighet?

2023-09-06 @ 16:23:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0