Söderling slutar

Robin Söderlings slutar som förbundskapten för Davis Cuplaget. Detta pga hälsoskäl. 
Robin ledde fem ntal landskamper åren mellan 2020-2022. I juli ifjor meddelande han sin time-out, en paus som nu blir temporär. I alla fall för denna gång. 

Störst framgång för Söderling blev det med en kvartsfinalplats i Davis Cup Finals 2021. 

Det blev totalt 3 segrar. Vinst i debuten mot Chile i mars 2020 (3-1 i Kungl Tennishallen, Stockholm), mot Kanada i gruppspelet i Madrid i november 2021 (3-0) och mot Japan i mars i fjor (3-2 i Helsingborg Arena). 
Till det två förluster i gruppspelet 2021. Mot Kazakstan (1-2) och Ryssland (0-2). 

Johan Hedsberg, ordinarie kapten mellan 2017 till 2019, har vikarierat under Söderlings tid som sjuk. Det är idag oklart om han kommer att fortsätta detta uppdrag på en mer kontinuerlig basis igen. 
Någon annan ersättare finns i dagsläget inte. Spekulationer är redan i full gång. I alla fall hos oss. Kan det bli en före detta stor svensk Davis Cupspelare och/eller en med gedigen erfarenhet som tränare. Magnus Norman, kan han vara aktuell? Magnus Gusten Gustafsson? Kanske den forne dubbelspecialisten Robban Lindstedt? Sadlar Jonas Björkman om, lämnar padeln och tar sig an detta uppdrag? 
Eller vill och kan Johan Hedsberg fortsätta, kanske Thomas Enqvist återkommer till kaptenstolen? Många frågor. Vi vid Svenska DC-bloggen återkommer, som alltid. Så fort vi vet något mer i ämnet. 








Kommentarer
Postat av: Todd Martin

Frågan är om de ska ha en "kändis" som matchcoach för 2 veckor/år eller ngn ledare som ska ansvara för framtiden och kanske jobba halv-heltid med de som kommer bakom?

Enqvist år nog namnet för alternativ 1 även om Norman är ett bättre alternativ.

Däremot kan det se helt annorlunda ut om 10 mån då Sverige förlorat i kvalet 24 och riskerar degradering. DC:s framida ekonomi är i fara efter det rivna avtalet med Kosmos och stora garanterade uteblivns stsrtpengar till spelarna kanske gör att Ymers väljer blrt landslaget och plötsligt är Sveriges herrar i utförsbacke.

Vilken coach passar då?

Svar: Intressanta tankar. Norman hade varit ett lyft. Tror dock att Mikael Ymer tackar nej till spel då….
Satsa på Johan Hedsberg. Han är en bra coach som lyfter många.
svenskadaviscup.blogg.se

2023-04-04 @ 08:23:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0