Oklar status

Mikael Ymer var lottad in i huvudturneringen i Masters i Monte Carlo. Då drog han sig ur. Oklart om det fortfarande är fotskadan som han odrog sig i Miami för en knapp månad sedan som spökar. 

Storebroder Elias spelar Challenger i Split, Kroatien. 
Han kvalade in och vann första matchen över belgaren Coppejans (rankad 196)  efter att ha förlorat första set (3-6, 6-3, 6-3). 
Ut sedan i andra omgången mot österrikaren Misolic (146) efter vinst i första set (6-4). Sedan upp i ledning 3-0 i andra. Till det två matchbollar. Istället förlust i två tiebreakset.
Nästa vecka väntar spel i Banja Luka, ATP250, i Bosnien & Hercegovina.

Kommentarer
Postat av: david wheaton

Dags att döpa om bloggen till landslagsbloggen och inkludera BJKC?
Jag tycker det är kul med damerna och bra gjort att ta gruppsegern utan Björklund. Hoppas nu att det kan bli hemmamatch - det var länge sedan vi hade en damlandskamp i Sverige? Synd att förbundet inte fick ut mer info i media.
På damsidan ser det väl annars sådär ut under de som ingick i landslaget. Ser man på accaptence list på vårens första ITF i maj så haglar det inte av svenskor precis...
På herrsidan:
Madaras fortsätter att göra det bra men tänk vilken skillnad om några av hans ITF segrar ist hade varit på 25-nivå ist för 15! Det hade gjort skillnad i ranking. Annars är det rätt trist. Mickes topp 50-placering fick mediautrymme i brist på annat... Broder Elias har bra chanser varje vecka - i en challenger nyligen låg en finalplats inom räckhåll men han slår sällan topp 100-spelare när det gäller (förutom i DC). Borg vinner strömatcher och tävlar kanske på för hög nivå - omvänt mot Madaras som vinner matcher? Friberg krigar på och testar med challengers ibland - verkar vettigt men han har hunnit bli 24 år. Totalt finns 18 spelare med världsranking på herrsidan och några av dem finns väl i USA. Kanske dags att det kommer ngt från den sidan. Övriga är mest överåriga?


Svar: Rolig idé med nytt namn på bloggen, Sveriges äldsta blogg om tennis😉 Vi får se….
Ja, roligt med framgången i BJKC. Intressant match i november.
I övrigt, både dam och herr, får vi förlita oss på enstaka svenska framgångar. Någon som kan blixtra till. Tror det blir så många år framåt. Men hoppas jag har fel….
svenskadaviscup.blogg.se

2023-04-20 @ 15:52:13
Postat av: david wheaton

Borg vann 25:an i Asien och med namnet följer uppmärksamhet. Rättfärdigad? Nja?
Jättekul att han vinner och avancerar på rankingen men förutom segern mot Donskoy i första omgången ska man kanske inte dra för stora växlar av detta. Att vinna en 25:a i Europa är nog svårare och egentligen är det först när en spelare börjar vinna matcher på challengernivå det börjar bli riktigt intressant. Och jag tror det kommer för Borg! Och det är ok att det tar lite tid. WC:na han fåttt "kom för tidigt" men han fick erfarenhet av miljön. Nu kan han snart med egen ranking välja dessa tävlingar och efter lite anpassning kommer resultaten?
Madaras i ny final och det är lika kul och även där vill jag tro att han kan flytta med resultaten upp minst en nivå och vinna fler ITF:er även på 25-nivån. Kanske på grus vinna matcher på challengernivån?
väntar med intresse på några bra seniorresultat från någon av landets övriga 17-20 åringar. När vann en svensk junior en tuff sommartourtävling senast?

2023-04-23 @ 11:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0