Sista matchen kvar

Samtliga länder har ni spelat två av sina tre matcher i Davis Cup Finals gruppspel. Av gruppspelets sex dagar har vi spelat fyra. 
Vi analyserar hur det gått hittils och spekulerar framåt. 

Sveriges grupp, grupp A i Bologna. 
Sverige inledde som bekant lysande. Vann med 2-1 över Argentina efter vinst i båda singlarna. Lysande spel där av båda bröderna Ymer. 
Föll sedan i sin andra match mot Kroatien. Elias vann första singeln och Mikael andra i avgörande set. Dubbeln avgjorde sedan. Topp tio-paret i dubbel just nu, Mektic/Pavic skakades inledningsvis av bröderna Ymer. Men förlust där i två raka set, totalt i landskampen 1-2. 
Till det har Italien vunnit med 3-0 över Kroatien och 2–1 över Argentina. 
Detta innebär att Italien är klara för slutspelet, topp 8, i Malaga i november. 
Återstående matcher är imorgon lördag då Argentina möter Kroatien och på söndag då Sverige tar sig an Italien. 
Sverige gör Italien sällskap vid vinst över Italien med 3-0 alt om vid vinst med 2-1 över italienarna samtidigt som Kroatien inte vinner med 3-0 över Argentina. 

Grupp B, Valencia i Spanien. 
Storfavorit här är hemmanationen. Överraskande tappade de och föll mot Kanada ikväll. Nykorade världsettan Carlos Alcaraz föll mot Felix Auger-Aliassime med 2-6 i avgörande set. Samme kanadensare tillsammans med åldermannen Vasek Pospisil, 32 är ung vann dubbeln med 7-5 i avgörande set över Granollers/Martinez. 
Samtliga länder inkl Serbien (1-1 i matchkvot) och Korea (0-2) kan fortfarande gå till slutspelet i november. 

Vidare till Grupp C, den i Tyskland och hamburgarens hemstad, Hamburg.
Efter två segrar var står kampen om gruppsegern mellan just Tyskland (matchkvot 5–1) och Australien (4-2). De möts på söndag. Segerorganisatören för hemmalaget är Struff (matchkvot 2-0) och Otte (0-2) samt dubbelparet Ebden/Purcell (2-0) och för Australien De Minaur och Kubler samt Krawietz/Puetz (2-0). 
Båda länderna är klara för slutspelet. Med andra ord färdigspelat för både Frankrike och Belgien, de möts i en obetydlig match imorgon lördag. 

Grupp D i skotska Glasgow är oxå avgjord. Efter två segrar var är Nederländerna och USA klara för slutspelet i Malaga. Vem som vinner gruppen avgörs imorgon lördag. 
Storbritannien och Kazakstan möts i en "död" match utan betydelse på söndag. 

Summa kardemumma alltså. Fem länder klara för slutspelet 21-27 november. Tre kvar att vaska fram under lördag och söndag. 

Det spelas även tolv landskamper i division 1 i helgen. Detta för att vaska fram tolv länder till kvalificeringsrundan första helgen i februari. Motståndare till dessa tolv länderna får vi fram genom att ta de åtta förlorarna i pågående gruppspel (de som hamnar på plats 3 och 4 i varje grupp). Lägg till de fyra länder som förlorar kvartsfinalerna i november och de två länderna som inte går till final. Från dessa 14 länder kommer två länder få wild card till nästa års Davis Cup Finals. Finalisterna är även de klara för 2023 års final. 

Återkommer lördag när matcherna i division 1 är färdigspelade. 
Klara just nu för kvalificeringsrundan (med reservation för att två länder skall få wildcard till Davis Cup Finals) är Frankrike, Belgien, Storbritannien och Kazakstan. 





















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0