Städerna i september

Glasgow, Bologna, Hamburg och Malaga är de fyra städerna som skall arrangera gruppspelet i Davis Cup Finals 14-18 september.
I varje stad kommer fyra länder göra upp om två slutspelsplatser som spelas 23-27 november. Stad och arena är inte offentliggjort.

Som väntat så kommer Italien spela i Bologna och Unipol Arena (cirka 11000 åskådare), Storbritannien i Glasgow i Emirates Arena (5000), Tyskland i Hamburg-Rothenbaum (13200) och Spanien i Malaga, Martin Carpena (11000). Vid samtliga arenor kommer underlaget vara hard. 

Efter att Ryssland inte får spela landslagstennis gick deras plats till Kanada. 

Seedning är enligt rankingen för varje land. Följs denna hamnar Sverige (ranking 13) i fjärde och sista seedningsgrupp tillsammans med Australien (15), Nederländerna (20) och Korea (21). Sverige kan med andra ord inte få möta något av dessa landslag.
Första seedningsgrupp består av Kroatien (1), Spanien (2), Frankrike (3) och USA (4).
Andra Tyskland (5), Kanada (6), Italien (7) och Storbritannien (8). 
Tredje Kazakstan (9), Belgien (10), Serbien (11) och Argentina (12). 

Lottningen sker i London den 31 mars. En från varje seedningsgrupp väljs. Med tillägg att de fyra arrangörsländerna inte kan lottas i samma grupp (Spanien i första seedningsgrupp, övriga i andra). 

Det har ryktats om att Sverige hade önskat vara en av arrangörsstäderna. Svenska DC-bloggen kan nu dementera det ryktet.

Vi återkommer, som alltid. 















Kommentarer
Postat av: Younes El Ayounoiu

Med dessa arrangörsstäder kan man konstatera att vissa möten inte kan bli av. Spanien slipper de lag i seedningsgrupp 2 som är arrangörer...
"Världsfinalen" kommer knappast hamna i ngn av dessa fyra länder som har ett gruppspel. ITF borde inte våga lägga det i någon gulfstat med nuvarande diskussioner politiskt men är så förblindade av pengar så kanske gör så ändå? Vore f.ö roligt at se Söderling & Co på förbundet göra en Janne Andersson i så fall - "vi spelar inte en final där".
Men var hamnar då finalen. Frankrike största tennislandet men de kanske inte tar sig till finalen, vågar man vänta med at utse staden tills efter septemberspelet? Eller kan det läggas i USA? Australien? Argentina? Eller är det för "långt bort". Återstår Serbien med Nowax som den store vinnaren?

2022-03-20 @ 14:06:26
Postat av: Miloslav

Innebär detta att vissa grupper spelas inomhus och vissa utomhus??
Hamburg har segelduk som tak men är ändå utomhus. Vad gäller i Spanien?? Stor skillnad....

Svar: Mycket intressant spaning. Enligt daviscupfinals.com spelas samtliga tre grupper på ”indoor”…
Arenan AM Rothenbaum ser onekligen ut att ha ett tunt segertak.
svenskadaviscup.blogg.se

2022-04-03 @ 17:29:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0