Ymer x 2

Mikael Ymer stod för en grandios upphämtning i den avbrutna matchen mot tysken Daniel Altmaier från igår. Han hamnade i underläge med 2-5 i tredje set. Vann sedan fem raka gem. Fullbordade med det segern på knappa 2,5 timmar till 6-3, 7-5, 7-5. 

Han möter nu tiondeseedade Jannik Sinner imorgon onsdag. 

Storebrodern Elias Ymer är också inne i huvudturneringen. Detta efter ett positivt covidtest på åttondeseedade italienaren Matteo Berrettini. Något som gav svensken en plats som lucky looser. 
Elias möter alldeles strax på bana 18 chilenaren Christian Garin, ranking 44. Inbördes möten är 0-2. Två förluster, en på hard 2013 och en på grus 2014. 




Kommentarer
Postat av: John Sadri

Hur mår Mikael Ymer? Vem kan prata med honom och nå fram? Just nu är det så sorgligt att se vad som händer. Eftersom ingen riktig svensk media tar tennisen på allvar så ställs han heller aldrig riktigt till svars. Och det är i sig en dålig trend, med MY som "förebild" tappar även media intresset för svensk herrtennis som har ett sådant enormt förtroendekapital uppbyggt genom årtionden.

Jag tror många känner som jag. Ledsamhet. Även i tenniskretsar pratas det negativ om vår bäste spelare och kontrasten mot föregående generationer är monumental. Hur blev det så här? Svagt ledarskap under en period då svensk tennis var desperat att kunna presentera nya stjärnprospekt. Det som händer nu är helt logiskt om man följt processen sedan juniortiden.

Lösningen är kanske inte så enkel och jag hoppas att han tar bladet från mun och förklarar sig i ett värdigt sammanhang. Annars är det kanske en rejäl näsbränna som får honom att reagera. Un utvisning fån en viktig match eller ett nekande att delta i DC-slutspelet med motiveringen att han chokade i kvalet och idag åsamkar Svensk Tennis skada.

men varken Robin Söderling eller någon annan i förbundet vågar säga ifrån?

2022-06-29 @ 18:11:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0