Tog inte chansen

Ymer den äldre med Elias i efternamn föll mot fjortonderankade argentinaren Diego Schwartzman med 5-7, 3-6 på knappa två timmar. 
Platsen är givetvis i ATP250 i Båstad.

Som flera gånger tidigare var Elias nära, hade flera chanser att avgöra men förmådde inte att knyta ihop den berömda säcken. Han spelade bra men saknade tyngden och slagstyrkan mot denna toppspelare, av Schwartzmans kaliber.
Sammanfattar matchen. Ymer i underläge tidigt i första set. 1-3. Ikapp och förbi, med chans vid 5-4 att serva hem första set. Vinner första poängen följt av två enkla misstag, 15-30. Två bollar från setvinst vid 30 lika. Lång duell följer, avvaktande spel. Ymer orkar inte stå emot, 30-40, breakboll. En forehand i nätkant som stannar på fel sida ger 5 lika. Enkelt gem sedan till 5-6. Från att i förra gemet haft chansen att serva hem setet till nu, tvungen att hålla det för att inte förlora setet. 
En rak backhand djupt i nät ger 15-40, två argentinska break- och setbollar. Ymer räddar en. Sedan upplagd forehand från mitt i planen. Lägger dock den rak och bred. Setet borta. 5-7. Två tappade servegem, tre raka gem. 
Andra set. I svårigheter i det sjätte gemet, egen serve. 0-40, tre breakbollar. Räddar två. På den tredje lägger svensken en misslyckad stoppboll som fastnar i nät, 2-4. 
Vid 3-5 har argentinaren möjlighet att serve hem matchen. Ymer vill annat. En tung forehand, rak följer han upp med en distinkt backhandvolley vid nät. 0-40, tre breakbollar. Då märks det så tydligt. Schwartzman ingjutet ett lugn. Ymer ser ängslig ut. Fem poäng senare, fem dueller, fem raka poäng - avslutning på matchbollen där Ymer tvingas backa och lägger en rak backhand bred - matchen är förlorad. Båstad 2022 är över för Elias del. 

Intressant match på många sätt. Det var spelarnas tredje möte och tredje vinsten för argentinaren. Nu återstår det att se om nästa möte blir i gruppspelet i Bologna i september, där både Sverige och Argentina är med. Detta tillsammans med hemmanationen Italien och Kroatien. 

Elias är nu anmäld till kvalet till ATP500 i Gstaad i Schweiz som inleds på söndag. Även yngre broder Mikael är anmäld hit. Dock går han in i huvudturneringen omgående. 













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0