Personligt rekord

Elias Ymer är framme i din första semifinal i en ATP250. Detta i indiska Pune och efter vinst i kvartsfinalen över åttondeseedade Stefano Travaglia från Italien med ranking 98. Segersiffrorna skrevs till 6-4, 7-6(4) på knappa 1,5 timma. 

Elias fick matchen precis dit han ville. Många dueller från bakplan och i ett perfekt tempo, där svensken får den extra sekund fan så väl behöver. Serven var precis som tidigare, med andra ord stabil. Vi ser 10 serveess och 83% vunna poäng efter förstaserve.
En tappad breakboll i andra servegemet (1-3 efter en backhand djupt i nät) och två vunna av två möjliga. Dels åter omgående till 2-3 och sedan en en enkel forehand som italienaren lyfter lång med en forehand. 5-4. En retur lång ger 40-30 och setboll. På den följer en duell. Travaglia avslutar den ned en misslyckad blandning av en slice ixh stoppboll. Den fastnar i nät. Setet till Ymer på 39 minuter.
Andra set, stabilt servande av båda. Detta leder fram till tiebreak. Svensken i förarsätet, går fram till 5-2. Italienaren servar x 2 till 5-4. Ymer kan nu serva hem setet. En forehand som Travaglia enkelt lägger diagonalt bred i korridoren. 6-4. Tre setbollar. En retur som seglar lång ger Elias hans största framgång i karriären. Semifinal. 

Imorgon eftermiddag ser vi honom mot portugisen Joao Sousa, ranking 137. De har mötts tre gånger. Samtliga tre gånger i Sverige. Gruset i Båstad x 2. 2014 (0-2 i set) och 2019 (1-2). Till det i Davis Cup i Kungl Tennishallen, Stockholm, i april 2018. 0-2 till Sousa men Sverige vann landskampen med 3-2. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0