Laget uttaget redan idag

Det Internationella Tennisförbundet har ändrat när ett lag skall presenteras inför Davis Cup. Från tidigare tio dagar innan match till en månad. 
Kvalificeringsmatchen mot Japan spelas 4-5 mars vilket innebär att laget då skall presenteras idag. Förbundskaptenen Robin Söderling nominerade bröderna Mikael (83) och Elias (163) Ymer, André Göransson (dubbel 68) och debutanten Dragos Madaras (373).
Mikaels facit i Davis Cup är 12-6 i singel, inga dubblar. Elias 10-13 i singel, ingen dubbel. Göransson 1-2 i dubbel och Madaras är debutant. 

Singlarna är vikta åt bröderna Ymer, om samtliga är hela och friska, givetvis. 
Det stora frågetecknet för svensk del, är dubbeln. Detta i och med att både Robert Lindstedt och Markus Eriksson valt att avsluta sina karriären. 
I en intervju med Söderling säger han att ett alternativ kan vara Göransson och Elias. Vilket vi ser som ett intressant alternativ. 
Det beror dock på vad det står efter fredagens två singlar. Hur det än blir kommer vi få se ett nytt svenskt DC-par i Helsingborg Arena om en månad. 

Söderling avvaktar att ta ut en femte man. Detta för att avvakta eventuella skador. 


Japans kapten Satoshi Iwabuchi tog idag ut Taro Daniel (114), Yasutaka Uchiyama (203), Yosuke Watanuki (260). Shintaro Mochizuki (384) och Ben McLachlan (dubbel 41). 

Daniel har sedan debuten 2014 spelat 6-6 i Davis Cup. Inga dubblar.
Uchiyamas facit är 2-3 i singel och 3-12 i dubbel. Watanuki 2-0 i singel, Mochizuki debut i år, 1-0 i dubbel och McLachlan 1-6 i dubblar. 

I truppen saknas alltså Japans bäst rankade spelare Kei Nishikori (45). Han opererade sin onda höft i slutet av januari. Kommer tidigast vara tillbaka om 4-6 månader.  I Davis Cup har han mellan åren 2008-2016 imponerande 17-3 i singel och 3-0 i dubbel. 
Även landets trea, Yoshihito Nishioka (123), saknas i uttagningen. 
Han har de senaste veckorna visat en mycket fint spel, detta på Challengertouren. Titel i Columbus förra veckan har han följt upp med semifinal, minst, denna veckan i Cleveland. Orsaken till hans frånvaro är mer oklar. Dock har han avstått spel i Davis Cup sedan Davis Cupfinalen 2019. Hur som, hans DC-facit visar 5-4 i singel och 0-2 i dubbel. 
Fortsätter vi på saknade spelare är även landets fyra, Yuichi Sugita (189) inte uttagen. Han spelade mellan 2007-2019, facit i singel 8-6 och dubbeln 1-5.

Taro Daniel bör vara given i singel. Andrasingeln och dubbeln känns helt öppna. 

Svenska DC-bloggen ser otroligt mycket fram till denna Davis Cupmatch, som alltid. 
Matchstart fredagen den 4 mars, första serve klockan 17.00. Givetvis är vi på plats förbästa  rapportering. 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0