En vecka kvar

Om exakt en vecka är det dags för första serve i kvalificeringsrundan till Davis Cupfinalen i september. 

Platsen för skådespelet är Helsingborg Arena med plats för 4500 åskådare. I dagsläget är det sålda cirka 3000 biljetter till båda dagarna, lite fler till lördagen. 
Klockan 16.45 fredag 4 mars är det invigning. Efter det, klockan 17.00, - ettan i respektive lag möter tvåan i två singelmatcher. 
Klockan 13.00 på lördagen inleds dubbelmatchen, som följs av två singelmatcher. Först båda lagens ettor följt av tvåorna. Ranking avgör. 

Vi tar tempen på lagen, ser över inbördes statisk, form, etc. 

Svenske ettan Mikael Ymer (ranking 85) gör sällskap av storebror Elias (133). Dubbelspecialisten blir André Göransson (68). Som alternativ till både singel- och dubbelspel har kapten Söderling tagit ut debutanten Dragos Nicolae Madaras (327). 
När Svenska DC-bloggen når Söderling bekräftar han att det inte finns några planer på att ta ut en femte spelare. I dagsläget. 

Mikael har på 18 singlar i Davis Cup vunnit 12. Elias har vunnit 10 singlar på 23 försök. André har en vinst på tre försök. 

Japans förbundskapten Iwabuchi har tagit ut Taro Daniel (101), Yasutaka Uchiyama (196 i singel och 367 i dubbeln), Yosuke Watanuki (269), Shintaro Mochizuki (374) och dubbelspecialisten Ben McLachlan (39). 
Taro har 6-6 i DC-facit, Yasutaka 2-3 i singel och 3-12 i dubbel), Yosuke 2-0 i singel, Shintaro 1-0 i dubbel och Ben 1-6 i dubbel. 

Vi tror att Mikael får möta tvåan i Japan Uchiyama. De har mötts en gång, för drygt två år sedan - första omgången i Australian Open. Svensken vann i tre raka. 
Efter succén med en semifinalplats i Montpellier har Mikael förlorat omgående i både Rotterdam och Marseille. 
Japanen har en vinst i år på åtta matcher. I en Challenger i januari. Innan dess i september i fjor. 
Den andra singeln ser ut att bli Elias mot Daniel. Inbördes möten 3-2. Daniel vann första mötet och för ett par veckor sedan, i två raka i ATP500 i Dubai. Två av svenskens vinster kommer på grus.
Daniel har ett bra 2022. Andra omgången i Adelaide följde han upp i januari med tredje omgången efter att kvalat in i Australian Open. Sedan ut omgående i Doha innan andra rundan i Dubai. 

Dubbeln är vidöppen för svensk del. Det lutar åt att Göransson får Elias vid sin sida. 
Om Sverige har 2-0 efter fredagens singlar blir det säkerligen Madaras som får göra DC-debut. 
Japan ställer nog upp med McLachlan och Uchiyama. De har sju DC-dubblar tillsammans, samtliga McLachlan spelat. Vunnit en. 
Dubbeln följs av ettornas kamp. Mikael Ymer mot Daniel. Inget inbördes möte. 

Femte och en eventuell avgörande match blir mellan Elias Ymer mot samme Uchiyama, om landskampen lever. De har heller aldrig mötts. 

Vi tippar att Mikael vinner på fredagen. Intressant att se om Elias sedan får revansch mot Japans etta.  Tror tyvärr inte det. 1-1 efter första dagen. 
Dubbeln blir oviss. Tippar här att svenskarna vinner med 2-1 i set. 
Avgör gör sedan Mikael Ymer. Vinner över Daniel med 2–1 vilket ger ointagliga 3-1. Sverige i så fall klart för andra raka Davis Cupfinalen. Vi får se….

Sverige samlas på söndagen, båda lagen tränar från måndag. Banan skall målas i samma kulörer som under Davis Cupfinalen i Madrid i november. 

Landskampen kommer att sändas digitalt. Oklart ännu på vilket sätt. 

Lottning klockan 12.30 på torsdag. Då vet vi vilka spelare som nomineras. 

Svenska DC-bloggen återkommer.


















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0